GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Μόνο η γάτα των Ιμαλαΐων ξέρει τι είπατε με τη διαπλοκή

“Δεν είστε κατήγορος σε αυτή τη συζήτηση, είστε κατηγορούμενος για τα ψεύδη σας, τα περισσότερα ψέματα που έχει πει ποτέ πρωθυπουργός...


“Δεν είστε κατήγορος σε αυτή τη συζήτηση, είστε κατηγορούμενος για τα ψεύδη σας, τα περισσότερα ψέματα που έχει πει ποτέ πρωθυπουργός”, ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πρόδωσε όσους τον πίστεψαν και ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση της χώρας σήμερα, ενώ σχολίασε ότι με την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ο πρωθυπουργός δε θέλει να γίνει κουβέντα για τη διαπλοκή, αλλά να μεταθέσει απλώς την ατζέντα.

Κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό ότι στόχος του από την πρώτη στιγμή ήταν να χτίσει μία νέα διαπλοκή, και αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για μυστικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα προεκλογικά με τον εκδότη του ΔΟΛ, σχολιάζοντας: “Η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις μυστικές σας συναντήσεις. Πλην της γάτας, ουδείς γνωρίζει τι ειπώθηκε. Γιατί ένας πολέμιος της διαπλοκής συναντά έναν βαρόνο της διαπλοκής; Για να πει 'όχι'; Ή μήπως το 'όχι' έγινε 'ναι' στις μυστικές συναντήσεις, όπως με το δημοψήφισμα;”.

"Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου τα οποία εσείς μαζέψατε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν φοβόμαστε κανένα", ανέφερε μεταξύ άλλων

Αναφέρθηκε στην Ειδομένη, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την περιοχή (όπως έκανε και ο ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα) για να δει τα αποτελέσματα της πολιτικής του, και έκανε λόγο για “δήθεν ανθρωπισμό της Αριστεράς” που “βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης”, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι ντροπιάζει την εικόνα της Ελλάδας, αφήνοντας το πρόβλημα να λάβει εφιαλτικές διαστάσεις.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις δηλώσεις Μάρδα περί “προσφύγων επενδυτών”, σχολίασε πως “δεν ξέρω αν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές, αλλά σίγουρα θα κάνετε τους επενδυτές μετανάστες”.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, σημείωσε πως η αξιολόγηση δεν κλείνει, την ώρα που οι “κόκκινες γραμμές” ξεθωριάζουν και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φοροκαταιγίδα.

Αναφέρθηκε ακόμα στις διάφορες "λίστες", σχολιάζοντας: "Μιλήσατε για λίστες, αλλά δεν έχετε κάνει τίποτα για να τις ελέγξετε. Μήπως αποπέμψατε τον κ. Νικολούδη γιατί σας χάλαγε το λαϊκίστικο αφήγημα; Το ταμείο είναι μείον κ. Τσίπρα. Ο ίδιος ο κ. Χουλιαράκης έστειλε στη Βουλή ένα έγγραφο, που λέει ότι τα έσοδα που προέρχονται από παράνομες ενέργειες ήταν επί των ημερών μας 26 εκατ. και επί των ημερών σας 3,4 εκατ. Κάνετε κοπτοραπτική στις απαντήσεις του Μπόργιανς. Αυτό που δεν διαβάσατε είναι: Εκείνη την περίοδο το θέμα μας δεν ήταν η λίστα, αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015. Αν θέλετε να μιλήσετε για λίστες έχω εγώ να σας προτείνω μερικές. Να μιλήσετε για τις λίστες με τις προσλήψεις συγγενών και φίλων. Θα την ονομάσω 'λίστα Καρανίκα'. Να μιλήσετε για τις λίστες των δημοσίων υπαλλήλων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Αυτή θα την ονομάσω 'λίστα Αλεξιάδη'. Επίσης υπάρχουν οι λίστες Κουρουμπλή και Σταθάκη με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων και πολλά χαμένα εκατομμύρια για το δημόσιο. Αυτές είναι οι πραγματικές λίστες που πρέπει να ασχοληθείτε".

Έκανε εξάλλου αναφορά στην υπόθεση των εκβιαστών, ανακοινώνοντας ότι έχει ασκήσει αγωγή κατά του εκδότη Π. Μαυρίκου για σειρά δημοσιευμάτων κατά του προσώπου του. Ρώτησε παράλληλα γιατί στις 8/4/2015 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό αμοιβαίας διαφήμισης με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου και επιτέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

“Εδώ υπάρχει μια ωραία φάμπρικα. Κάποιος γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Διαρρέει τμήμα του σε έντυπο και εκείνο το έντυπο παράνομα το δημοσιεύει. Και μετά ο πραγματικός ενορχηστρωτής, η κυβέρνηση, έρχεται να το αναδείξει. Αυτό είναι παρακράτος και το στήνετε μεθοδικά”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, μία μόνο ωφέλιμη απόφαση μπορείτε να πάρετε: Να παραιτηθείτε. Να φύγετε πριν σπρώξετε τη χώρα στην καταστροφή”, είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ. Και υποστήριξε πως “το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από αυτό της διαδικασίας απομάκρυνσής σας”, προσθέτοντας: “Δεν έχω αυταπάτες. Θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να μείνετε γαντζωμένος στην καρέκλα. Σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση