GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον οι μισοί Γερμανοί περιμένουν χτύπημα τρομοκρατών

Οι περισσότεροι Γερμανοί αναμένουν ότι θα διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα τους φέτος, δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύετ...


Οι περισσότεροι Γερμανοί αναμένουν ότι θα διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα τους φέτος, δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ερευνών της κοινής γνώμης TNS Emnid κατέδειξε πως ένα 56% των Γερμανών αναμένει πως θα διαπραχθούν τρομοκρατικές ενέργειες στη γερμανική επικράτεια εντός του 2016, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Το 38% των ερωτηθέντων στο πλαίσιο της ίδιας δημοσκόπησης απορρίπτει πάντως το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Μπιλντ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες, όπου τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 300 τραυματίστηκαν. Την ευθύνη για τις επιθέσεις τριών βομβιστών-καμικάζι στις Βρυξέλλες —δύο στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και άλλη μια σε σταθμό του μετρό στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας— ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Την Πέμπτη μια πηγή στην ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας (BND) είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι η υπηρεσία γνωρίζει πως 70 μέλη του ΙΚ που είχαν λάβει μέρος σε μάχες στη Συρία έχουν επιστρέψει στη Γερμανία.

Πέρυσι ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ είχε εκτιμήσει ότι ο αριθμός των Γερμανών υπηκόων οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε αυτήν την τζιχαντιστική οργάνωση είναι περίπου 600, ή περίπου οκτώ ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση