GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΕΕ ενέκρινε την χρηματοδότηση έκτακτης βοήθειας στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Την έγκριση και εκταμίευση έκτακτης χρηματικής βοήθειας προς την Ελλάδα και άλλες χώρες-μέλη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ενέκριν...

Την έγκριση και εκταμίευση έκτακτης χρηματικής βοήθειας προς την Ελλάδα και άλλες χώρες-μέλη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ενέκρινε σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Με τη σημερινή απόφαση εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού της Ε.Ε., όπως προτάθηκε από την Κομισιόν στις 9 Μαρτίου 2016, με το Συμβούλιο να συμφωνεί στη δέσμευση 100 εκατ. ευρώ και την εκταμίευση 80,2 εκατ. ευρώ.

«Αυτή η απόφαση δίνει τη δυνατότητα στην Ε.Ε. να καλύψει τις άμεσες και επείγουσες ανάγκες, ως αποτέλεσμα της μαζικής ροής προσφύγων.

Θέλουμε να ανακουφίσουμε τους πρόσφυγες που βρίσκονται εντός της Ε.Ε. το συντομότερο δυνατό.

Περί αυτού έχουμε αυτό τον ευρωπαϊκό μηχανισμό έκτακτης ανάγκης», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αναλόγως των αναγκών, η Κομισιόν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω προτάσεις για να διασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την επείγουσα στήριξη στις χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις, όπως μεγάλο αριθμό αφίξεων προσφύγων.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι θα χρειαστούν συνολικά 300 εκατ. ευρώ για την παροχή επείγουσας υποστήριξης το 2016 και ακόμη 200 εκατ. ευρώ ετησίως το 2017 και το 2018.

Με την αποδοχή αυτών των κονδυλίων, προχωρά και η ενίσχυση των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Europol, προκειμένου η υπηρεσία να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ε.Ε., έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση