GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς θα φροντίσετε αποτελεσματικά ανθρώπους με άνοια

 Η Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ (ADI) σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτ...


 Η Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ (ADI) σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) σχεδίασαν και μετέφρασαν στα ελληνικά τον ανανεωμένο οδηγό «Βοήθεια για τους περιθάλποντες ασθενών με άνοια». Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχειρίδιο με πρακτικές συμβουλές για τους περιθάλποντες και τις οικογένειες ατόμων με άνοια και συγγενείς διαταραχές.
O οδηγός παρέχει συμβουλές για τη φροντίδα ατόμων με άνοια και συνεισφέρει στην καλύτερη κατανόηση της νόσου.
Ο οδηγός είναι διαθέσιμος στις ιστοσελίδες της ADI (www.alz.co.uk), της Alzheimer Hellas (www.alzheimer-hellas.gr), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer (www.alzheimer-federation.gr) και του ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα (http://www.timafoundation.org/). Η διανομή του θα πραγματοποιηθεί μέσα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.
«Το έχω στο κομοδίνο μου. Μερικές φορές το ξεφυλλίζω το βράδυ πριν κοιμηθώ. Σίγουρα το διαβάζω μετά από κάποιο περιστατικό για το οποίο αμφιβάλλω ή βιώνω δυσάρεστα συναισθήματα. Έχει πάντα μια πληροφορία, μια απάντηση για μένα σε σχέση τόσο με τη μητέρα μου, όσο και με τον εαυτό μου. Με απλά ελληνικά, σε κατανοητή γλώσσα βρίσκεται στα χέρια μου οποιαδήποτε ώρα το χρειαστώ». Τα παραπάνω τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του εγχειριδίου μία περιθάλπουσα ασθενούς με νόσο Αλτσχάιμερ, που μίλησε για την εμπειρία της και για τη βοήθεια που της παρείχε το εγχειρίδιο στο «ταξίδι της περίθαλψης».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ADI, στην Ελλάδα το 2015 υπήρχαν 197.000 ασθενείς με άνοια, και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στις 354.000. Οι περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ασθενείς με άνοια, με πιο συχνή μορφή τη νόσο Alzheimer, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο, ανέφερε, κατά την παρουσίαση, η Καθηγήτρια Μάγδα Τσολάκη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών.
«Η εκπαίδευση, στήριξη και βοήθεια των περιθαλπόντων στην Ελλάδα αποτελεί πολύ σημαντικό θέμα στην αντιμετώπιση της άνοιας. Το εγχειρίδιο που ετοιμάστηκε σε συνεργασία με την ADI, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και χρηματοδοτήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, αποτελεί πολύτιμη προσφορά στην ελληνική οικογένεια που φροντίζει ασθενή με άνοια», τόνισε η κ. Τσολάκη, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα αυτής της προσπάθειας.
Σημαντικά κριτήρια για την υλοποίηση της εν λόγω χρηματοδότησης από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα ήταν το γεγονός ότι εξασφαλίζεται η δωρεάν διανομή του για κάθε ενδιαφερόμενο μέσω των κατά τόπους συλλόγων, καθώς και ότι φέρει τη γνώση και εμπειρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Βασική προσδοκία είναι να βελτιώσει την καθημερινότητα των φροντιστών ατόμων με άνοια, να τους διευκολύνει στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και κατ' επέκταση να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους περιθαλπόμενους συγγενείς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση