GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλ Άσαντ: Δύση, Τουρκία και βασιλική οικογένεια της Σ. Αραβίας στηρίζουν την τρομοκρατία

Στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, στην μεταβατική περίοδο στη Συρία, στη ρωσο-συριακή συνεργασία και στους Σύρους πρόσφυγες αναφέρεται ...


Στις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, στην μεταβατική περίοδο στη Συρία, στη ρωσο-συριακή συνεργασία και στους Σύρους πρόσφυγες αναφέρεται ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ σε συνέντευξή του στο ΡΙΑ-Νόβοστι.
«Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να πούμε, ότι έχει επιτευχθεί κάτι στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, αλλά ξεκινήσαμε με τα βασικά πράγματα, δηλαδή, την ανάπτυξη των βασικών αρχών για την οικοδόμηση των διαπραγματεύσεων, διότι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις, που δεν βασίζονται σε ορισμένες αρχές, γίνονται χαοτικές και δεν μπορούν να οδηγήσουν σε τίποτα, δίνοντας σε κάθε συμβαλλόμενο μέρος την ευκαιρία να επιμένει και σε άλλες χώρες να παρεμβαίνουν με αθέμιτο τρόπο σε αυτές» ανέφερε για τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη.
Σχετικά με τη «μεταβατική περίοδο» στην Συρία τόνισε, ότι «αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος» και ότι «η Συρία θα μεταβεί σε νέο Σύνταγμα μετά την υπερψήφισή του από το συριακό λαό».
Ερωτώμενος, για το ποιος μηχανισμός και ποιoί πρόκειται να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση, απάντησε, ότι «το θέμα αυτό αποτελεί αντικείμενο της Γενεύης» και ότι «μέσω του ενδοσυριακού διαλόγου θα συμφωνηθεί η μορφή της κυβέρνησης», ενώ, ως προς το αν στη νέα δομή του Κοινοβουλίου θα εκπροσωπηθούν νέα κόμματα, ανέφερε, ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από τους Σύρους ψηφοφόρους» εκφράζοντας ωστόσο την άποψη, ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν θεμελιώδεις και ριζικές αλλαγές, καθώς τώρα οι πολίτες σκέφτονται κυρίως, την ασφάλεια και όχι τα καθημερινά προβλήματά τους».
Με τη Ρωσία διατηρούμε για πάνω από έξι δεκαετίες σχέσεις, που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τη σαφήνεια, ανέφερε. «Η Ρωσία, σήμερα, στην πολιτική της βασίζεται σε αρχές, όπως και εμείς. Ως εκ τούτου, όταν στη Συρία εμφανίζονται ρωσικές στρατιωτικές βάσεις, δεν πρόκειται για κατοχή, αλλά αντίθετα, για ενίσχυση της φιλίας και των δεσμών, της σταθερότητας και της ασφάλειας».
Αναφερόμενος στους Σύριους πρόσφυγες και τον λόγο που τους οδήγησε να εγκαταλείψουν τη χώρα, σημείωσε, ότι «οι περισσότεροι από αυτούς, αναζητώντας ασφάλεια, έχουν την τάση να εγκαταλείπουν περιοχές που ελέγχονται από τους τρομοκράτες», ενώ τονίζοντας, ότι «το πραγματικό πρόβλημα είναι η τρομοκρατία, η οποία δεν αφορά μόνο τη Συρία, αλλά και το Ιράκ», πρόσθεσε πως «η τρομοκρατία υποστηρίζεται άμεσα από την Τουρκία, τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και μέρος δυτικών χωρών».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση