GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BOMBA από το Βερολίνο ΤΩΡΑ! Η Μέρκελ μας αδειάζει πλήρως: "Οσο η Ελλάδα δεν προστατεύει τα σύνορά της, δεν παίρνουμε πρόσφυγες στην Ευρώπη..."

Όπως αποκαλύπτει το Press-Gr, μια δυσάρεστη εξέλιξη προέκυψε, πριν από λίγη ώρα, για τη χώρα μας από την Γερμανία χωρίς να έχει πάρει ακό...

Όπως αποκαλύπτει το Press-Gr, μια δυσάρεστη εξέλιξη προέκυψε, πριν από λίγη ώρα, για τη χώρα μας από την Γερμανία χωρίς να έχει πάρει ακόμη δημοσιότητα στο εσωτερικό.

Συγκεκριμένα η Α. Μέρκελ είχε σήμερα το απόγευμα Τρίτη στο Βερολίνο συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Τίχομιρ Ορέσκοβιτς μετά την οποία έκανε δηλώσεις που δεν είναι καθόλου θετικές για την Ελλάδα.
Όπως μεταδίδει το Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση, η καγκελάριος απευθυνόμενη στους πρόσφυγες είπε ότι "πρέπει να σταματήσει η πολιτική του Winkens", δηλαδή το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη, τόνισε ότι «υπάρχουν μέρη για να διανυκτερεύσετε και για να διαμείνετε στην Ελλάδα. Το δικαίωμα αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους πρόσφυγες. Δεν υπάρχει το δικαίωμα για ένα πρόσφυγα να πει ''θέλω να πάρω το άσυλο σε μια συγκεκριμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης"».
Επίσης είπε ότι "η κατάσταση των προσφύγων στα ελληνο-μακεδονικά σύνορα δεν μπορεί να συγκριθεί με την κακή κατάσταση στην Ουγγαρία τον περασμένο Σεπτέμβριο".
Η κ. Μέρκελ προειδοποιεί επίσης για «περαιτέρω αποσταθεροποίηση» και ανέφερε ότι "η Ελλάδα ως χώρα της Σένγκεν και όχι μόνο η Μακεδονία, πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της. Μόνο μετά από αυτό, θα μπορούσε κανείς να διανείμει τους 160.000 πρόσφυγες που φτάνουν στις χώρες της ΕΕ και τότε η Γερμανία θα λάβει επίσης το μερίδιό της".

Με αυτές τις δηλώσεις – βόμβα η κ. Μέρκελ δείχνει πώς εννοεί την «αλληλεγγύη» της προς την Ελλάδα για την οποία μίλησε προ ημερών. Στην πραγματικότητα, αποδέχεται την στάση της Αυστρίας και των χωρών του Βίζεγκραντ που κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα της ΕΕ και γι αυτό προχωρούν στο κλείσιμό τους Και μάλιστα λέει ότι μέχρι να προστατεύσει τα σύνορα της η Ελλάδα, οι πρόσφυγες (για τους μετανάστες ούτε συζήτηση...) πρέπει να μένουν στη δική μας χώρα, να αναζητήσουν καταλύματα στην Ελλάδα, ότι δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν μια άλλη χώρα της ΕΕ και ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για διανομή τους σε όλες τις χώρες της Ευρ. Ενωσης...

Με αυτές τις δηλώσεις η κ. Μέρκελ, αδειάζοντας ευθέως πια την Ελλάδα, δίνει και το στίγμα της Γερμανίας (αν δεν προεξοφλεί και τις αποφάσεις) εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό την ερχόμενη Δευτέρα...

6 σχόλια

  1. ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΡΑΦΕΤΕ,ΑΦΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ.ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ,ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ!
    ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1978...
    Π. Μολυβιάτης :
    «Μίλησα με τον Ανδρέα Παπανδρέου και του είπα:
    «Κύριε πρόεδρε, το ‘Χόρα ’ μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, κάνει έρευνες και επομένως μπαίνουμε σε κρίση με την Τουρκία».
    Ο μακαρίτης Παπανδρέου μού απάντησε:
    «Ο πρόεδρος νομίζει ότι πρέπει να εγκαταλείψω την περιοδεία μου και να επιστρέψω;»
    Του είπα: «Κύριε πρόεδρε, αυτό είναι θέμα δικό σας.
    Όταν αποφασίσετε να επιστρέψετε θα σας ενημερώσει πλήρως ο ίδιος ο πρωθυπουργός».
    28 Μαρτίου 1978:
    =============
    Το «Σισμίκ » συνοδευόμενο από τουρκικό πολεμικό πλοίο βγαίνει από τα Δαρδανέλια. Αυτή ήταν η μόνη επαφή που εγένετο μεταξύ πρωθυπουργού δι ’ εμού και του Ανδρέα Παπανδρέου για το επεισόδιο.
    Ο Ανδρέας Παπανδρέου γύρισε από τη Θράκη μετά δύο ημέρες και ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό.
    Το σύνθημα “βυθίσατε το Χόρα ” το είπε ενόσω βρισκόταν στη Θράκη, χωρίς καμία προσυνεννόηση , χωρίς καμία επαφή με τον πρωθυπουργό».

    Ν Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν τα Ελληνικά Phantom έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τα τζαμιά της Σμύρνης
    Παρουσιάζει ο Ν Βράχος
    (Αφιερωμένο στη μνήμη του μοναδικού ηγέτη μας)
    Στις 19 Mαρτίου του 1987, το «Πίρι Pέις» πλέει από το στενό της Iμβρου προς το Aιγαίο συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων. Kινείται εκτός χωρικών υδάτων, κοντά στη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, τον Aθω και τη Σκύρο για να πραγματοποιήσει έρευνες...
    Oι Tούρκοι δηλώνουν ότι η υφαλοκρηπίδα είναι δική τους μέχρι τα μέσα του Aιγαίου.
    O Aνδρέας Παπανδρέου αποφασίζει ότι «θα αντιδράσουμε δυναμικά». O τουρκικός στόλος συγκεντρώνεται στον Eύξεινο Πόντο. Hταν ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Mαρτίου.
    Στο Eθνικό Kέντρο Eπιχειρήσεων στο τρίτο υπόγειο του υπουργείου Eθνικής Aμυνας έχει σημάνει συναγερμός. Aποφασίζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Στα νησιά και στη Θράκη διατάσσεται γενική επιστράτευση. O ελληνικός στόλος έσπευσε στις επίμαχες θαλάσσιες περιοχές. Oι φάκελοι με τα σχέδια φεύγουν και παραλαμβάνονται από τους διοικητές όλων των Mονάδων.
    «Γράψε ότι ο Mίλτος εκείνη τη νύχτα είχε τέσσερις βόμβες για πάρτι του “Πίρι Pέις”», λέει στο «Eθνος» πιλότος των Φάντομ. «Nα το γράψεις. Tο χρωστάμε σε όλους αυτούς που χαιρέτησαν τα παιδιά τους εκείνο το βράδυ και έφεραν παπά να μεταλάβουν». O Mίλτος καταθέτει από πρώτο χέρι τη μαρτυρία του:

    «Tο “Πίρι Pέις” είχε βγει με τέσσερα συνοδευτικά πλοία. H Πολεμική Αεροπορία είχε σχεδιάσει αποστολή με 70 αεροσκάφη. H σχεδίαση είχε γίνει από τον αρχηγό ATA. Οι διοικητές των Mοιρών από όλη την Ελλάδα λίγο πριν νυχτώσει στις 26 Mαρτίου πήγαν στο ATA στη Λάρισα με αεροπλάνα και παρέλαβαν τα σχέδια σε σφραγισμένους φακέλους. Στις έξι το πρωί θα βυθίζαμε τον στολίσκο. Το KYΣEA το είχε εγκρίνει. Άλλα 40 αεροπλάνα ήταν έτοιμα για απογείωση, προκειμένου να κάνουν αναχαίτιση. Για εμάς ήταν πόλεμος, το είχαμε πάρει απόφαση.

    Στις τρεις και μισή τα ξημερώματα μπήκαμε στα αεροπλάνα, βάλαμε μπροστά και περιμέναμε. Ήμασταν δεμένοι στο κόκπιτ και δεν μιλούσαμε. Δεν είχαμε καρδιοχτύπι, απλά δεν μιλούσαμε. Ήμασταν πολύ ήρεμοι. Λέγαμε, επιτέλους, ας γίνει. Τα αεροπλάνα θα συναντιόνταν σε συγκεκριμένο σημείο και ύστερα… όποιον πάρει ο χάρος. Σε 2,5 λεπτά θα τελείωναν όλα. Αν απογειωνόμασταν, δεν υπήρχε επιστροφή. Τελικά στις έξι παρά τέταρτο το πρωί υπέκλεψαν τηλέφωνο από το κοντινό τουρκικό ραντάρ και έμαθαν ότι το «Πίρι Pέις» δεν θα βγει. Στις έξι και τέταρτο μας είπαν ότι όλα είχαν τελειώσει». Το «Πίρι Pέις» δεν βγήκε από τον Kόλπο του Ξηρού. Tα πράγματα έδειχναν ότι είχαν ηρεμήσει. O Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία». Mια εβδομάδα μετά την κρίση, δεν πετούσε τίποτε στον εναέριο χώρο.

    O Mίλτος θυμάται κι ένα ακόμα περιστατικό: «Hμέρα Πέμπτη την επόμενη εβδομάδα απογειώθηκαν δύο Φάντομ από Σκύρο και έκαναν αερομαχία με δύο F-104 δικά τους. Kυβερνήτες ο Γιάννης κι εγώ. Tους “σκίσαμε” και επειδή έμειναν από καύσιμα πήγαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Tσίλι της Σμύρνης στα τουρκικά παράλια. O Γιάννης μού φώναξε να ακολουθήσω. Eπιασε κλειστό σχηματισμό τον ένα κι εγώ τον άλλο και φτάσαμε μέχρι την τελική φάση προσγείωσης. Kάναμε «touch and go» (άγγιγμα και απογείωση) στο τουρκικό αεροδρόμιο!

    Aμέσως φύγαμε, περάσαμε χαμηλά από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και σηκώθηκε όλη η αεροπορία τους να μας κυνηγήσει. Tο ραντάρ της Mυκόνου φώναζε σαν τρελό. Hταν ο Θύμιος που κατάλαβε τι έγινε. Tότε πετάξαμε υπερηχητικά από όλα τα χωριά τους. Πετούσαμε πολύ μα πολύ χαμηλά κάπου στα 10 με 15 μέτρα και… ισιώσαμε όλα τα τζάμια. Mέχρι σήμερα ήταν ένα μυστικό που κρατήσαμε επτασφράγιστο από το 1987 τα άτομα του σχηματισμού. Eχουν περάσει χρόνια, μπορείς να το γράψεις».

    Τότε που οι Αξιωματικοί έγραφαν στα QQ τους τον τσαμπουκά των Τούρκων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε χθεσινό του tweet ο Μητσοτάκης απορεί γιατί αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές στην χώρα μας λέγοντας:

    Το 2015 μπήκαν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας 6πλάσιοι πρόσφυγες & μετανάστες σε σχέση με την Ιταλία και 10πλάσιοι σε σχέση με το 2014. Τι άλλαξε;


    Ακροδεξιά ρητορική πλέον είναι το χαρακτηριστικό της Νέας- Νέας Δημοκρατίας του Κούλη, που υιοθετεί τα επιχειρήματα Σαμαρά για το μεταναστευτικό σκορπώντας μίσος και ρατσισμό...

    Άκου μπετόβλακα κρυφό φασίστα Κυριάκο Μητσοτάκη, τι άλλαξε με το προσφυγικό!!

    1. Ισοπεδώθηκε η Συρία.

    2. Οι εγκληματίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε βύθιζαν τα πλοία απο Λιβύη...(ΛΑΜΠΕΝΤΟΎΖΑ)..

    3. Ο ISIS επεκτάθηκε παντού ακόμα και μέσα κράτη με την ανοχή Αμερικάνων και Ε.Ε...

    4. Βγήκες πρόεδρος της ΝΔ, και έβαλες αντιπρόεδρο τον Άδωνι.

    ΆΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΊΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.....Ακούστε όλα είναι άπλα σε αυτή την ζωή και εξηγήσιμα: Σήμερα ζούμε σε ένα παράξενο κόσμο έρχονται ταλαιπωρημένοι άνθρωποι στην πατρίδα μας και τρέχουμε και τους σώζουμε ΚΑΙ ΚΑΛΆ ΚΆΝΟΥΜΕ.. βλέπεις ένα παιδί στην θάλασσα και τρέχει και το σώζεις, βλέπεις και ένα δεύτερο παιδί και ΞΑΝΆ ΤΡΕΧΕΙΣ και το σώζεις ΚΑΙ ΚΑΛΆ ΚΆΝΟΥΜΕ...

    Όμως ΈΝΑΣ με μυαλό δεν σκέφτηκε να δει ποιος ΠΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΠΟΥ αυτά τα παιδιά στην θάλασσα;;;;

    ΙΡΆΚ--Λιβύη-- Αίγυπτος--Τυνησία--Αφγανιστάν-- Κουρδοι--Υεμένη -- Λίβανος--Παλαιστίνη ΣΎΡΙΑ...Αυτές τις χώρες ποιοι τους Βομβάρδισαν και ΈΒΑΛΑΝ στης βάρκες ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥΣ;;
    ΜΗΠΩΣ Η ΕΛΛΆΔΑ;;;...

    Η ΜΗΠΩΣ Ο ΣΎΡΙΖΑ;;ΜΗΠΩΣ Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ;;;ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;;...Και που είναι οι ηγέτιδες αραβικές Μουσουλμανικές δύναμης να υπερασπιστούν τους ομοθρήσκους τους....Σαουδική Αραβία--Τουρκία--ΚΑΤΆΡ--Μπαχρέιν;;;...ΑΥΤΟΊ Έφτιαξαν τον ISIS ώστε να Μουσουλμάνοποισουν την Ευρώπη ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ σουλτάνους, βασιλιάδες, πασάδες, και πρίγκιπες διορισμένους ΑΠΌ ΤΟΥΣ Αμερικανούς.....

    Οι Αμερικάνοι ΤΆΧΑ ανθρωπιστές (που ΈΧΟΥΝ τοίχος στο ΜΕΞΙΚΌ χρόνια τώρα)και που κλαίνε στα ΌΣΚΑΡ και στέλνουν τους Celebrities τους να κάνουν διαφημιζομένη φιλανθρωπία στην δυστυχία αυτών τον χωρών και τον ανθρώπων τους.....Αυτές η πρακτικές ΤΑΐΖΟΥΝ το ΤΕΡΑΣ του ΦΑΣΙΣΜΟΎ σε όλη την Ευρώπη..... και όχι από μια δήλωση μιας υπουργού της Ελλαδίτσας...

    ΠΩΣ ΔΙΑΛΎΘΗΚΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκεί που αυξάνεται ο κίνδυνος αυξάνεται επίσης και η δυνατότητα της σωτηρίας ....

    Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά σήμερα οι Έλληνες χτίζουν ξανά το καλό τους όνομα στον πλανήτη..... Ναι, στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, οι Έλληνες αποδεικνύουν πως έρχονται από πολύ μακριά, και πως έχουν παρόν και μέλλον....

    Πριν από 12-13 χρόνια, ένας φίλος μου είχε πάει για ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν.

    Αγόρασαν τρόφιμα από την Περσία, τα φόρτωσαν στα φορτηγά και πέρασαν τα σύνορα, για να πάνε στον προορισμό τους....

    Αυτό που του είχε κάνει εντύπωση ήταν το πόσο διαφορετικά φέρονταν οι Αφγανοί που συναντούσαν στον δρόμο τους στους δυο Έλληνες της αποστολής και πόσο τους ξεχώριζαν από τους υπόλοιπους....

    Οι τοπικοί Αφγανοί φύλαρχοι καλούσαν τους δυο Έλληνες στη σκηνή τους και τους περιποιούνταν....Η εξήγηση για την ιδιαίτερη αντιμετώπιση ήταν απλή: Μέγας Αλέξανδρος...

    Τα κατορθώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πριν από χιλιετίες, ήταν ο λόγος που οι Αφγανοί αντιμετώπιζαν τους Έλληνες με σεβασμό....

    Ο Μέγας Αλέξανδρος καθάρισε για τους Έλληνες στο Αφγανιστάν μια για πάντα ΤΟ Διαβατήριο να είσαι Έλληνας.....

    Σήμερα, οι χιλιάδες Έλληνες που βοηθούν τους πρόσφυγες σε διάφορα σημεία της χώρας φτιάχνουν το καλό όνομα των Ελλήνων για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.....

    Οι πρόσφυγες -που είναι άνθρωποι όπως εμείς αλλά ξεριζωμένοι, όπως ήταν κάποιοι πρόγονοί μας- δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη συμπεριφορά των Ελλήνων που τους βοήθησαν....ΠΌΤΕ... ΤΏΡΑ ΞΑΝΆ ΓΡΆΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΊΑ...θα μεταδώσουν παντού τις εμπειρίες τους από την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ οι εικόνες από τους Έλληνες που βοηθούν τους πρόσφυγες κάνουν τον γύρο του κόσμου και δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της σημερινής Ελλάδας.....

    Οι άνθρωποι ποτέ δεν ξεχνούν αυτούς που τους βοήθησαν σε μια πολύ δύσκολη στιγμή...ΠΌΤΕ συνείδηση λέγετε....

    Αν πίστευα στον Θεό -πολλοί Έλληνες πιστεύουν-, θα έλεγα πως ο Θεός έστειλε τους πρόσφυγες σήμερα στην Ελλάδα, για να δοκιμάσει τους Έλληνες, μετά από μια περίοδο παρακμής....

    Οι Έλληνες ανταποκρίθηκαν στην «δοκιμασία» και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων....

    Οι Έλληνες που βοηθούν τους πρόσφυγες κάνουν καλό στην Ελλάδα... βάζουν την Ελλάδα στις ψυχές των ανθρώπων ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ....

    Υπάρχουν και λίγοι Έλληνες που θέλουν να βλάψουν τους πρόσφυγες ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΤΙ ΚΑΚΌ κάνουν στην Ελλάδα του ΑΎΡΙΟ...(ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΛΈΝΕ ΚΑΙ ΑΎΡΙΟ)...

    Οι σημερινοί Έλληνες γράφουν την δική τους ιστορία και είναι όμορφη. Παρ’ όλες τις δυσκολίες.

    Έχω γράψει αρκετές φορές πως έχω πάντα στο μυαλό μου την φράση του Χέλντερλιν «εκεί που αυξάνεται ο κίνδυνος αυξάνεται επίσης και η δυνατότητα της σωτηρίας».

    Ο κίνδυνος αυξήθηκε πολύ για τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια....

    Ο κίνδυνος είναι ακόμα πιο αυξημένος για τους πρόσφυγες....

    Άρα, αυξήθηκε η δυνατότητα σωτηρίας και για Έλληνες και ΓΙΑ πρόσφυγες....

    (Μπορεί να μην πιστεύω στον Θεό αλλά πιστεύω στη φύση των πραγμάτων και στο θαύμα... Χωρίς αναλύσεις.... Θαύμα λοιπόν.)pitsirikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας πούμε την μεγάλη αλήθεια.. Η μετατροπή της Ελλάδας σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε ένα ατελείωτο στρατόπεδο συγκέντρωσης θα δοκιμάσει ξανά τους Έλληνες....Αυτή θα είναι η δεύτερη αναμέτρηση μας μετά την χρεοκοπία της χώρας....

    Οι πρόσφυγες είναι σε χειρότερη θέση από τους Έλληνες....Έχουν χάσει τα πάντα, δεν έχουν χώρα να επιστρέψουν, και βρίσκονται σε μια χώρα -την Ελλάδα- στην οποία δεν επιθυμούν να μείνουν αλλά ΕΊΝΑΙ και αυτοί κρατούμενοι (των φαρισαίων πολιτισμένων-ανθρωπιστών του ΚΩΛΟΥ)...Σε ένα ακόμα σημείο που μοιάζουν οι Έλληνες με τους πρόσφυγες είναι πως και οι Έλληνες δεν έχουν πια δική τους χώρα -η Ελλάδα έχει ξεπουληθεί και είναι προτεκτοράτο/αποικία/μπανανία-, αν και δεν τους έχει ζητηθεί ακόμα να την εγκαταλείψουν.... Το βλέπω όμως κι αυτό να έρχεται.... Ίσως, στο επόμενο ή το μεθεπόμενο Μνημόνιο....

    Η στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες είναι μέχρι τώρα ανθρώπινη και συγκινητική....Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να συμβαίνει το ίδιο, όταν θα περάσουν μήνες με τους πρόσφυγες να ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης -χωρίς την δυνατότητα να πάνε άλλου έτσι μοιραία θα αποκτούν συμπεριφορά ανθρώπων που ζουν φυλακισμένοι ή ιδρυματοποιημένοι....

    Ανεξάρτητα από τις ευθύνες που έχουμε ως Έλληνες για όσα βιώνουμε η αλήθεια είναι ότι οι πρόσφυγες δεν ευθύνονται για τα δικά μας δεινά για να φυλακιστούν ακροδεξιέ Τσίπρα και Μητσοτάκη...Ίσως, μέσα από την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, να βρούμε και την αλληλεγγύη μεταξύ μας και την εξιλέωση μας από τους Ανθρωποφύλακες μας...Αμερικανούς, Γερμανούς, Γάλλους,Καναδούς, Αυστριακούς, Ουγγρους , Πολωνούς, Ολλανδούς , Σλοβένους, Τσέχους κ.τ.λ καθίκια... Αποτύχαμε ως πολίτες, ας μην αποτύχουμε και ως άνθρωποι....

    Πιτσιρίκος

    ΚΑΙ ΕΣΎ ΦΑΣΊΣΤΑ ΕΛΛΗΝΑ μην Φοβάσαι την οικογένεια που ήρθε από την ανατολή...μην τους λες ΟΛΟΥΣ τζιχαντιστές που την κατάλληλη στιγμή θα ξεσηκωθούν όλοι μαζί να μας σφάξουν...

    Να φοβάσαι τους φονιάδες των λαών, που έκαναν μας έκαναν φτωχούς κι αυτούς πρόσφυγες....

    Ο φασίστας ΉΤΑΝ πάντα φοβιτσιάρης και πάει με τους "δυνατούς"..Ονειρεύεται να 'ρθει ο Πούτιν να τον σώσει, να εγερθεί ο Βυζαντινός αυτοκράτορας, να αναστηθούν οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα...Άμα δε βάλεις μπροστά τα στήθια σου, φασίστα, λευτεριά δε θωρείς...Άμα δεν πολεμήσεις τους ισχυρούς δε θα μείνει πατρίδα να καπηλεύεσαι...

    Εσύ περιμένεις να βγούνε πάλι άλλοι στα βουνά , να αγωνιστούν για σένα, όσο εσύ είσαι τσιράκι των μεγάλων...Μετά που θα σού δώσουν λίγα προνόμια, θα κυνηγήσεις πάλι αυτούς που μάτωσαν για σένα, όταν εσύ έβριζες και εκμεταλλευόσουν τις καταστάσεις...

    Κι αν παρεξηγήθηκες φασίστα που στα λέω κατάμουτρα...

    Εγώ είμαι απ' τους άλλους και δε σε φοβούμαι...

    Γεώργιος Στυλ. Μανδαλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση