GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άκαρπο το Euro Working Group για την Ελλάδα!

Με τη συμμετοχή του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γιώργου Χουλιαράκη, ξεκίνησε στις 8 ώρα Ελλάδος, στις Βρυξέλλες, η συνεδρίαση του EuroWorking Grou...


Με τη συμμετοχή του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γιώργου Χουλιαράκη, ξεκίνησε στις 8 ώρα Ελλάδος, στις Βρυξέλλες, η συνεδρίαση του EuroWorking Group (EWG), μια συνεδρίαση που θα προετοιμάσει το Eurogroup της 7ης Μαρτίου. Θα αποτιμηθεί η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Αθήνας – δανειστών.

Χωρίς θετικά νέα για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση  χωρίς να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τους διαδρόμους των Βρυξελλών, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ βαριά για την ελληνική πλευρά στο Euro Working Group, με αποτέλεσμα να μην αποφασιστεί συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος και βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να παραμένει το χάσμα για το δημοσιονομικό κενό του 2016, γεγονός που έβγαλε επισήμως «κόκκινη κάρτα» στην έλευση του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Μπορεί οι Ευρωπαίοι να επιδεικνύουν μια σχετική ευελιξία στο δημοσιονομικό σκέλος – έναντι των πιο σκληρών απαιτήσεων του ΔΝΤ – όμως αυτό δεν σημαίνει πως το χάσμα έχει γεφυρωθεί. Χωρίς σύγκλιση θέσεων στο δημοσιονομικό πεδίο, η κάθοδος των θεσμών στην Αθήνα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.

Το μεγάλο φρένο, ωστόσο, στην πορεία της διαπραγμάτευσης το βάζουν οι ολοένα και πιο σκληρές αξιώσεις που διατυπώνει το ΔΝΤ, με κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν χαρακτηριστικά πως «το Ταμείο στυλώνει πόδια, δηλώνει αμετακίνητο και ζητά μέτρα – βουνό». «Μας βάζουν τρικλοποδιές», αποκαλύπτουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν τα τέλη Μαρτίου και δη πριν το Πάσχα των Καθολικών (27 Μαρτίου), όμως ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

Από τη στιγμή που το Euro Working Group της Δευτέρας δεν έβγαλε «εισιτήρια» επιστροφής των δανειστών επί ελληνικού εδάφους, τον ρόλο αυτόν, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να λάβει το Eurogroupτης 7ης Μαρτίου.

1 σχόλιο

  1. Οι πρόσφυγες μας δείχνουν κάθε μέρα και κάθε λεπτό πως τον άνθρωπο που θέλει να ζήσει δεν τον σταματάει τίποτα....

    Και σίγουρα δεν τον σταματάνε οι ανόητοι φράχτες και οι πάσσαλοι που κάποια καθάρματα έμπηξαν στη γη και ξέσκισαν τον πλανήτη....

    Ένα κομματάκι από την θέληση των προσφύγων να είχαμε, η Ελλάδα θα ήταν παράδεισος.... Τόσα χιλιόμετρα προχώρησαν οι πρόσφυγες, εμείς ούτε ένα μέτρο... Κολλημένοι στο τίποτα στης ΓΑΤΕΣ και τους Μητσοτακηδες στον Αδωνι και στον Σαμαρά ....

    Οι πρόσφυγες μας δείχνουν την δύναμη που έχουμε όλοι οι άνθρωποι... Ας την καταλάβουμε επιτέλους στα αρχίδια μας ΑΝ ΈΛΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΈΛΘΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση