GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διασώθηκε η ιστορική ισπανική GasGas με τους 14 παγκόσμιους τίτλους

Μετά από μήνες αβεβαιότητας και φημών, η ισπανική GasGas γλίτωσε τη χρεοκοπία, αφού αποκτήθηκε από την Torrot, μιαν επίσης ισπανική ετα...


Μετά από μήνες αβεβαιότητας και φημών, η ισπανική GasGas γλίτωσε τη χρεοκοπία, αφού αποκτήθηκε από την Torrot, μιαν επίσης ισπανική εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά σκούτερ και μίνι μοτοσυκλέτες.
Η διάσωση περιλαμβάνει την παροχή 13 εκατ. ευρώ προς την GasGas μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθεί για την ανανέωση τής γκάμας της.
Σύμφωνα με τον Ivan Contreras, διευθύνοντα σύμβουλο της Torrot, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν φιλόδοξα σχέδια. Πρώτη τους ενέργεια θα είναι η ανάκτηση της πρώτης θέσης στην αγορά μοτοσυκλετών τράιαλ μέσα στον επόμενο χρόνο.
gas3
Ήδη με την επανεκκίνηση του εργοστασίου στην πόλη Salt κοντά στην καταλωνική Girona, προβλέπεται η ολοκλήρωση 2.000 μοτοσυκλετών μέσα στο 2016, ενώ η πρόβλεψη για το 2018 είναι 4.000 μοτοσυκλέτες ετησίως.
Ακόμη η GasGas θα δουλέψει πάνω σε ένα νέο μοντέλο εντούρο, με σκοπό να το βγάλει στην αγορά το 2017. Τέλος υπάρχει και πιο μακροχρόνιος στόχος που είναι η κατασκευή ενός ηλεκτρικού σκούτερ με το σήμα της GasGas και την τεχνολογία της Torrot.
gas4
Κατά πληροφορίες, 55 από τους εργαζόμενους της GasGas θα διατηρήσουν τις θέσεις τους -και αν τα σχέδια της Torrot ευοδωθούν, ως το 2018 θα αυξηθούν στους 80.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της GasGas θα συνεχίσει τη λειτουργία του στην έδρα της Torrot, ενώ ένα τμήμα της παραγωγής της τελευταίας θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της GasGas.
gas5
Η GasGas που ιδρύθηκε το 1985, έχει γράψει τη δική της ιστορία στους χωμάτινους αγώνες, αποσπώντας πολλούς τίτλους, ειδικά σε σχέση με το μέγεθός της.
  • Τρεις στο Παγκ. Πρωτάθλημα Τράιαλ με τον Jordi Tarres (1993, 1994, 1995)
  • Δύο στο Παγκ. Πρωτάθλημα Tράιαλ Ανοιχτού Στίβου με τον Adam Raga το 2005 και το 2006
  • Τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στο Παγκόσμιο Τράιαλ Κλειστού Στίβου επίσης με τον Adam Raga (2003 - 2006)
  • Έναν τίτλο με τον  Paul Edmondson στο Παγκόσμιο Εντούρο το 1994 στα 125 κ.εκ. και άλλον ένα το 1996 στα 250 κ.εκ.
  • Έναν στα 250 κ.εκ. και έναν Γενικής με τον Petteri Silván το 1999 και πάλι με τον Petri Pohjamo στα 125 το 2003
gas2
Θανάσης Χούντρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση