GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οικονομικά ταξίδια με την εφαρμογή Jaunt

Μία νέα εφαρμογή που μπορεί να κάνει τα ταξίδια πιο οικονομικά, πιο κοινωνικά και να βοηθήσει στην εκτόνωση της κυκλοφοριακής συμφόρηση...


Μία νέα εφαρμογή που μπορεί να κάνει τα ταξίδια πιο οικονομικά, πιο κοινωνικά και να βοηθήσει στην εκτόνωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Οι δημιουργοί της εφαρμογής Jaunt για συμμετοχικά ταξίδια (journey-sharing) έλαβαν το βραβείο των 10.000 Ευρώ στην έκθεση κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress, που γίνεται στη Βαρκελώνη.
Στη 2η θέση βρέθηκε η SelfieGo, μία εφαρμογή που παροτρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν ποδήλατο ή τα πόδια στις μετακινήσεις τους, ενώ στην 3η θέση επικράτησε η Flux, μία εφαρμογή σχεδιασμένη να περιορίσει το μποτιλιάρισμα μέσω «παιχνιδοποίησης». Και οι δύο βραβεύτηκαν με 7.500 Ευρώ. Προϊόν εξέλιξης του Cologne Game Lab, ο διαγωνισμός Ford Smart Mobility Game Challenge λανσαρίστηκε πέρσι στο Gamescom, τη μεγαλύτερη έκθεση διαδραστικών παιχνιδιών στην Ευρώπη. Θέμα του διαγωνισμού ήταν η επινόηση «παιχνιδιών» που μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις.
Το Gamification έχει αποδειχτεί ένας αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης προβλημάτων της καθημερινότητας σε πολλούς τομείς, περιλαμβάνοντας ακόμα και έρευνες θεραπείας για το AIDS. Τα ευρήματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε καινοτόμες λύσεις και νέες μεθόδους στην ενοποίηση των αστικών μέσων μεταφορών, και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού Ford Smart Mobility Challenge προέρχονταν από τη Ford, το Cologne Game Lab, το USC Games Program, το Cologne International School of Design, και το Turn 10 Studios.
«Οι προγραμματιστές παιχνιδιών έχουν εντυπωσιακή προϊστορία στην ανεύρεση νέων τρόπων  αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινότητας και την επινόηση πρωτοποριακών λύσεων, και αυτό ακριβώς επιδιώξαμε με το διαγωνισμό» δήλωσε ο Ken Washington, στέλεχος της Ford. «Η εφαρμογή Jaunt είναι το τέλειο παράδειγμα μιας τέτοιας αντισυμβατικής μεθόδου. Η αποφυγή κυκλοφοριακά επιβαρυμένων περιοχών με “σύνδεση” των ταξιδιωτών σε μία κοινή διαδρομή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης με κοινοχρησία οχημάτων, και να κάνει πιο απολαυστικές τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο, ποδήλατο, δημόσιο μέσο μεταφοράς ή και με τα πόδια.»
Η εφαρμογή Jaunt των Ilya Zarembsky και Betsy Medvedovsky από τη Νέα Υόρκη, επιτρέπει στους χρήστες να σχεδιάζουν το ταξίδι τους και να «συνδέονται» με άλλους ταξιδιώτες καθοδόν για τον προορισμό τους πετυχαίνοντας μεγαλύτερη ταχύτητα ή πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές. Ένας διαδραστικός χάρτης επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα διαθέσιμα «jaunts» ανά μεταφορικό μέσο, θέση και ώρα και να ανακαλύπτουν περισσότερα για τους συνταξιδιώτες τους. Τα «συμμετοχικά ταξίδια», η χρήση διαφορετικών μέσων και η ενθάρρυνση των ταξιδιωτών να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση βασικών οδών και θα βελτιώσει τη ροή της κυκλοφορίας στις πόλεις.
Η εφαρμογή SelfieGo (Σκωτία), χρησιμοποιεί ένα χάρτη και GPS που παρουσιάζει τη βέλτιστη διαδρομή για λήψη selfies σε κύρια σημεία ενδιαφέροντος μιας πόλης και επιτρέπει στους χρήστες να τις κοινοποιούν μέσω των social media. Η ιδέα είναι να δοθούν κίνητρα για μετακινήσεις με τα πόδια και με ποδήλατο. Η εφαρμογή Flux (Γερμανία), μετατρέπει την κυκλοφοριακή συμφόρηση σε παιχνίδι, ενθαρρύνοντας τους οδηγούς να  διατηρούν μία σταθερή ταχύτητα μέσω γραφικών που προβάλλονται στο παρμπρίζ, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ομαλότερη ροή της κυκλοφορίας και στην αποφυγή ατυχημάτων.
Το Ford Smart Mobility είναι το σχέδιο της εταιρίας να πρωτοστατήσει  στους τομείς συνδεσιμότητας, μετακίνησης, αυτόνομων οχημάτων, εμπειρίας πελατών και διαχείρισης δεδομένων. Η αναζήτηση νέων και καινοτόμων τρόπων για την επίλυση παγκόσμιων θεμάτων μεταφοράς είναι αναπόσπαστο στοιχείο της μεταμόρφωσης της Ford από μία εταιρία αυτοκινήτων σε εταιρία αυτοκίνησης και μετακίνησης σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις που ανακοίνωσε ο Mark Fields, President & CEO της Ford στις αρχές της εβδομάδας. 
Η Ford έχει ενστερνιστεί επίσης τις τεχνικές “παιχνιδοποίησης” (gamification) για να επιταχύνει την ανάπτυξη αυτόνομων τεχνολογιών και να αναβαθμίσει την εμπειρία ιδιοκτησίας Ford. Η τεχνολογία SmartGauge επιβραβεύει την αποδοτική και ενεργειακά ενσυνείδητη οδήγηση, ενώ η εφαρμογή MyFord Mobile επιτρέπει στους οδηγούς να διαχειρίζονται από απόσταση τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων τους και παρουσιάζει τη μείωση εκπομπών CO2 με τη μορφή μπαλών γυμναστικής ή αερόστατων. Η Ford χρησιμοποιεί επίσης στοιχεία gaming στην εξέλιξη της MoDe:Link, της εφαρμογής προγραμματισμού ταξιδιού που εντάσσεται στο πείραμα ηλεκτρικού ποδηλάτου Handle on Mobility, το οποίο παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση