GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσημη έναρξη των Βραβείων Βιβλίου Public 2016

Τα Βραβεία Βιβλίου Public 2016 αναδεικνύουν για τρίτη συνεχή χρονιά τα βιβλία της χρονιάς με την κριτική επιτροπή να αποτελείται από τους...


Τα Βραβεία Βιβλίου Public 2016 αναδεικνύουν για τρίτη συνεχή χρονιά τα βιβλία της χρονιάς με την κριτική επιτροπή να αποτελείται από τους ίδιους τους αναγνώστες τους.

Την επίσημη έναρξη του πετυχημένου θεσμού ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των Public λέγοντας πως για φέτος είναι υποψήφια 2.000 βιβλία, 1.300 συγγραφείς και 150 εκδότες. Επιπλέον, από φέτος η σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία των βιβλιοπωλείων Public εμπλουτίζεται και με μια νέα ενότητα,  την Τιμώμενη Χώρα. Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση των διαπολιτισμικών σχέσεων της Ελλάδας με άλλα κράτη. Για φέτος, τιμώμενη χώρα είναι η Γαλλία.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Εμπορικός Διευθυντής Προϊόντων Ψυχαγωγίας των Public, Σπήλιος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε  σε όλες τις δράσεις για την προώθηση του βιβλίου που έχουν κάνει και δήλωσε πως "είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διοργανώνουμε τα Βραβεία Βιβλίου Public για τρίτη συνεχή χρονιά δίνοντας το βήμα στον αναγνώστη να ψηφίσει το αγαπημένο του βιβλίο". Αφού αναφέρθηκε εκτενώς στις στενές σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας, έδωσε το λόγο στον Mikael Hautchamp, Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και Σύμβουλο Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης.

Όπως είπε, "είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα Public τιμούν τη χώρα μας στα φετινά Βραβεία Βιβλίου και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για αυτή μας τη συνεργασία. Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη γαλλική λογοτεχνία είναι διαχρονικό με αρκετούς τίτλους να μεταφράζονται κάθε χρόνο στην ελληνική γλώσσα, ενώ και αντίστροφα πολλά ελληνικά βιβλία, έργα σημαντικών συγγραφέων, έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά". 

Η πρώτη φάση της ψηφοφορίας έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 26 Απριλίου και αφορά οχτώ κατηγορίες βιβλίων. Στη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας, ανακοινώνονται τα δέκα δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης και οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή ανα κατηγορία από τις 2 μέχρι τις 22 Μαϊου. Τα βιβλία και οι συγγραφείς που θα αναδείξει το κοινό θα βραβευτούν σε ειδική τελετή στις 24 Μαϊου. 

Η ψηφοφορία γίνεται μέσω της ιστοσελίδας  www.publicbookawards.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση