GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλός βαθμός σε Twitter και Facebook γιατί πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος

Καλό βαθμό παίρνουν τόσο το Twitter όσο και το Facebook επειδή «πολεμούν» όπως μπορούν το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με το μη κερδοσκοπ...


Καλό βαθμό παίρνουν τόσο το Twitter όσο και το Facebook επειδή «πολεμούν» όπως μπορούν το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με το μη κερδοσκοπικό Simon Wiesenthal Center, τα δυο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν πολύ σημαντικές προσπάθειες να ανακόψουν την προπαγάνδα και τον προσηλυτισμό που ασκούν οι τζιχαντιστές μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσουν μαχητές.

Το Digital Terrorism and Hate Project του μη κερδοσκοπικού οργανισμού βράβευσε με το βαθμό «Β» το Twitter για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής προπαγάνδας. Την περασμένη χρονιά είχε απονείμει το βαθμό «C». Αντιστοίχως το Facebook πήρε βαθμό «Α-» για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και «Β-» για την καταπολέμηση του μίσους. Το YouTube got a «B-» για την τρομοκρατία και «D» για τη διάδοση το μίσους καθώς έδρασε κατόπιν καταγγελιών και όχι προληπτικά.

Κανένα μέσο πάντως δεν έχει σχολιάσει κάτι επισήμως για τη βαθμολογία του.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει χρησιμοποιήσει συστηματικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά το Twitter για να στρατολογήσει μαχητές και μέλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση