GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Vehicular CrowdCell: Κινητή τηλεφωνία χαμηλής ισχύος στα BMW

Πρόκειται για κυψέλες κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ισχύος (mobile femtocells) βοηθούν στη βελτιστοποίηση των μελλοντικών ασύρματων δικτύω...


Πρόκειται για κυψέλες κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ισχύος (mobile femtocells) βοηθούν στη βελτιστοποίηση των μελλοντικών ασύρματων δικτύων.
Στο φετινό Mobile World Congress στη Βαρκελώνη (22 – 25 Φεβρουαρίου 2016) που είναι εφάμιλλη της IFA (Βερολίνο) ως η πιο σημαντική Ευρωπαϊκή Έκθεση για την Κινητή Τηλεφωνία, το BMW Group αποκάλυψε το ερευνητικό πρόγραμμα "Vehicular CrowdCell", δηλαδή μια κυψέλη κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ισχύος που βελτιστοποιεί τη λήψη μέσα στα οχήματα, και αναβαθμίζει τη χωρητικότητα και κάλυψη των ασύρματων δικτύων. Το BMW Group σε συνεργασία με τις peiker και Nash Technologies παρουσίασε μία πρωτότυπη έκδοση του "Vehicular CrowdCell" ενσωματωμένου σε ερευνητικό όχημα της BMW.
Η ραγδαία ανάπτυξη της κυκλοφορίας κινητών δεδομένων, π.χ. λόγω της αυξημένης χρήσης υπηρεσιών πολυμέσων, όπως μουσική και video screaming με κινητές συσκευές, θα απαιτεί ακόμα ισχυρότερα ασύρματα δίκτυα στο μέλλον. Μία στρατηγική για αύξηση της χωρητικότητας και κάλυψης μελλοντικών δικτύων είναι η ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού μικρών κυψελών και αναμεταδοτών, πέραν των υφιστάμενων βασικών σταθμών.
Μία πιθανή εφαρμογή των "Vehicular CrowdCells" είναι οι στόλοι κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing), κυρίως με ηλεκτρικά οχήματα. Εδώ, ο μεγάλος αριθμός οχημάτων που σταθμεύουν σε πόλεις και αστικές περιοχές μπορεί να χρησιμεύσει σαν τοπικός αναμεταδότης. Εάν ένας ή περισσότεροι χρήστες βρίσκονται κοντά σε μια κυψέλη κινητής τηλεφωνίας χαμηλής ισχύος, αυτή ενεργοποιείται αν απαιτείται αύξηση του εύρους ζώνης ή για παροχή πρόσθετης κάλυψης δικτύου. Με αυτό τον τρόπο, βελτιστοποιείται δυναμικά η απόδοση του υπάρχοντος δικτύου. Οφέλη για χρήστες κινητών τηλεφώνων σε hotspots είναι μεγαλύτερη ταχύτητα δεδομένων και η κατάργηση των σημείων κακής λήψης.
"Το Vehicular Small Cell θα βελτιστοποιήσει τη συνδεσιμότητα κινητών συσκευών μέσα στο όχημα για τους πελάτες μας", εξηγεί ο Dr. Peter Fertl, project manager της BMW. "Ταυτόχρονα, η ενσωμάτωση σε ένα δίκτυο Vehicular CrowdCells θα επιτρέψει τη συνεχή ευρυζωνική διαθεσιμότητα και εκτός του αυτοκινήτου".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση