GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπερπαραγωγή το «Victor Victoria»

Εξαιρετικά εντυπωσιακή είναι η πολυδάπανη αλλά και πολυπρόσωπη υπερπαραγωγή«Victor Victoria»που φιλοξενεί επιτυχώς το θέατρο Pantheon. Ο ...

Εξαιρετικά εντυπωσιακή είναι η πολυδάπανη αλλά και πολυπρόσωπη υπερπαραγωγή«Victor Victoria»που φιλοξενεί επιτυχώς το θέατρο Pantheon.

Ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης εξελίσσεται σκηνοθετικά και κερδίζει μέσα από σκληρή δουλειά που είναι ολοφάνερη και στον πιο αδαή θεατή, γόνιμο έδαφος στο χώρο.

Αγαπάει τα μιούζικαλ ο τάχιστα ανερχόμενος σκηνοθέτης και σε αυτό του Blake Edwards έδωσε τον καλύτερό του εαυτό…Η ιστορία της πάμφτωχης σοπράνο Βικτόρια Γκραντ που μεταμφιέζεται σε ομοφυλόφιλο άντρα και θριαμβεύει στα μεγάλα κλαμπ του μεσοπολεμικού Παρισιού ως κόμης Βίκτορ Γκραζίσκι, ξετυλίγεται στη σκηνή του «Pantheon» με μια ιδιαίτερη αισθητική ματιά από τον Παπαθεοχάρη, ο οποίος «φωτίζει»το σπιρτόζικο«σχόλιο»του δυνατού συγγραφέα πάνω στη σεξουαλική ταυτότητα και την διαφορετικότητα.

ΑΡΩΓΟΙ του Παπαθεοχάρη είναι η Μυρτώ Κοντοβά που στο ντεμπούτο της στο θέατρο έχει δεινότητα-γερή η διασκευή και υπέροχοι οι στίχοι της-,ο Αλέξιος Πρίφτης-εξαιρετική η ενορχήστρωσή του και καίριος ο τρόπος που διευθύνει την ορχήστρα-και ο Μανόλης Παντελιδάκης που υπέγραψε με οίστρο και αποτελεσματικότητα τα σκηνικά.

Ο ίδιος ο Παπαθεοχάρης έφτιαξε εντυπωσιακότατα κοστούμια-από τα πιο «πλούσια»αλλά και όμορφα που έχουμε δει στην χώρα μας…

Την πληρέστερη θεατρική της ερμηνεία πετυχαίνει ως…Victor-Victoria η Εβελίνα Παπούλια. «Γίνεται» με ακρίβεια η άνεργη σοπράνο που για να επιβιώσει οικονομικά παριστάνει τον άνδρα που παριστάνει τη γυναίκα. Εντυπωσιάζει και υποκριτικά και χορευτικά και κυρίως τραγουδιστικά με τις φωνητικές της δυνατότητες να καθηλώνουν το κοινό.Ιδανική για το είδος, το δίχως άλλο!

«Σαρώνει» τη σκηνή ο πληθωρικός Γιάννης Ζουγανέλης παίζοντας τον γκέι ιμπρεσσάριο φίλος της–μεγάλη κωμική στόφα και ζηλευτή αμεσότητα- και «απογειώνει»τις κωμικές σκηνές του έργου.

Ο Γιάννης Στάνκογλου στο ντεμπούτο του στο μιούζικαλ έχει ευθυβολία και κύρος.Ερμηνεύει με μεράκι και όρεξη τον αμερικανό γκάνγκστερ που ταλαντεύεται στο αν θα ακολουθήσει την καρδιά του ή όχι και το σκηνικό του εκτόπισμα είναι ζηλευτό.

Πλάι τους μας εκπλήσσει πολύ ευχάριστα η αγνώριστη Θεοδώρα Τζήμου στο ρόλο της ξανθιάς μπίμπο-ερωμένης του γκάγκστερ και κατά γενική ομολογία κλέβει στιγμές- στιγμές την παράσταση με το σπαθί της.

Απολαυστικός στο ρόλο του ο ικανότατος και στο μιούζικαλ Γιώργος Κοψιδάς-στην ανατροπή του ήρωα,είναι έξοχος!-.

Καίριοι οι Δημήτρης Φραγκιόγλου,Γιώργος Σουξές

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση