GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση μισθού κατά 100 ευρώ στους πρώην εργαζόμενους της Βερόπουλος

Στην αύξηση μισθών όσων εργαζομένων αμείβονταν με τον κατώτερο προχωρά η αλυσίδα Μετρό. Την είδηση δημοσιοποίησε μέσα από την ιστοσελί...


Στην αύξηση μισθών όσων εργαζομένων αμείβονταν με τον κατώτερο προχωρά η αλυσίδα Μετρό.
Την είδηση δημοσιοποίησε μέσα από την ιστοσελίδα της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται:
«Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της αλυσίδας Σ/Μ Βερόπουλος από τον όμιλο METRO, η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο στα Σ/Μ Βερόπουλος και το κλαδικό σωματείο στα τρόφιμα, έθεσε ως πρώτο αίτημα την εξομοίωση των μισθών των εργαζομένων της πρώην Βερόπουλος με αυτούς των εργαζομένων στα ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ.
Πριν από την πώληση των Σ/Μ Βερόπουλος, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων αμειβόταν με τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ, γεγονός που είχε ως συνέπεια την ύπαρξη εργαζομένων διαφορετικών ταχυτήτων και άνισης μισθολογικής μεταχείρισης.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά από συζητήσεις μεταξύ Διοίκησης της ΜΕΤΡΟ, της ΟΙΥΕ και των Σωματείων συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε η επιπλέον χορήγηση από 1.7.2016, συνολικά 100 ευρώ σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, σε μια σταδιακή πορεία εναρμονισμού του συνόλου των μισθών των εργαζομένων και η εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Εμπόριο. Άλλωστε, η εταιρεία METRO είχε εξαρχής δεσμευτεί για τη σταδιακή εφαρμογή ενιαίας πολιτικής αμοιβής και παροχών προς τους εργαζόμενους και όπως φαίνεται το τηρεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση