GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περίπου 150 χώρες θα υπογράψουν τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

Σχεδόν 150 χώρες έχουν δεσμευτεί ότι θα υπογράψουν την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που επιτεύχθ...


Σχεδόν 150 χώρες έχουν δεσμευτεί ότι θα υπογράψουν την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη τη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που επιτεύχθηκε τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, ανακοίνωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η πρόεδρος της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP 21).
Η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας, σε συνέντευξη Τυπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον, είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί ότι θα υπογράψουν τη συμφωνία 147 χώρες. Στην επίσημη τελετή υπογραφής που θα διεξαχθεί στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη στις 22 Απριλίου αναμένεται ότι θα δώσουν το παρόν περίπου 50 ηγέτες κρατών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την επόμενη εβδομάδα θα περιοδεύει στη Σαουδική Αραβία και την Ευρώπη και δεν θα παραστεί στην τελετή υπογραφής.
Προκειμένου να τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία του Παρισιού θα πρέπει να επικυρωθεί από τουλάχιστον 55 από τα συμβαλλόμενα μέρη της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή τα οποία θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 55% των παγκόσμιων εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Η Ρουαγιάλ σημείωσε επίσης ότι η τελετή υπογραφής θα αποτελέσει επίσης μια ευκαιρία ώστε να γίνει μια "ισχυρή δήλωση" για το θέμα της τιμής του άνθρακα, λέγοντας ότι είναι αναγκη να οριστεί μια τιμή "υψηλή, σταθερή και προβλέψιμη" σε διεθνές επίπεδο με στόχο να ευνοηθούν οι επενδύσεις στις "καθαρές" ενεργειακές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση