GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταφορά 159 μεταναστών και προσφύγων από Μυτιλήνη και Χίο στη Λέρο

Συνολικά 159 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέσβο και τη Χίο γίνεται επιχείρηση να μεταφερθούν στη Λέρο, προκειμένου να αποσυμφορηθούν...


Συνολικά 159 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέσβο και τη Χίο γίνεται επιχείρηση να μεταφερθούν στη Λέρο, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα hotspot των δυο νησιών, όπου συνολικά βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι περισσότερα από 6.000 άτομα.
Από τη Μυτιλήνη η αναχώρηση έχει προγραμματισθεί για τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ η αναχώρηση από τη Χίο έγινε με 39 τελικά επιβαίνοντες και μετά από επιχείρηση, που κατέληξε στην αναζήτηση 161 προσφύγων και μεταναστών, που αποβιβάστηκαν από το πλοίο και διασκορπίστηκαν στα γύρω από το λιμάνι χωράφια.
Συγκεκριμένα, 200 μετανάστες και πρόσφυγες οδηγήθηκαν με λεωφορεία στο λιμάνι των Μεστών, προκειμένου να αναχωρήσουν για τη Λέρο με το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Τέρα τζετ».
Για άγνωστους, όμως, λόγους η αναχώρηση καθυστέρησε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επτά αλλοδαποί, που δήλωσαν «αλληλέγγυοι» στους μετανάστες και στους πρόσφυγες, βρέθηκαν στο λιμάνι και καλούσαν τους πρόσφυγες να αποβιβασθούν από το πλοίο, γιατί αυτό θα τους μετέφερε στην Τουρκία.
Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι δυο από αυτούς τους αλλοδαπούς έχουν, ήδη, συλληφθεί και το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
Τελικά οι 200 πρόσφυγες έσπασαν την εσωτερική πόρτα του καραβιού και αποβιβάσθηκαν. Μετά από προσπάθειες και διαπραγματεύσεις που κράτησαν ώρα, 39 από τους 200 επιβιβάσθηκαν ξανά στο πλοίο, ενώ οι υπόλοιποι με πούλμαν μεταφέρθηκαν στην πόλη της Χίου και συγκεκριμένα στον καταυλισμό του Δήμου στη Σούδα και στον υπαίθριο χώρο πλάι στο ΔΗΠΕΘΕ.
Ας σημειωθεί ότι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην πόλη και όχι στο hotspot, αφού οι κάτοικοι του γειτονικού στο hotspot χωριού Χαλκειός έκλεισαν το δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τη σχεδιαζόμενη αύξηση της χωρητικότητας του Κέντρου και συνολικά για την παρουσία του Κέντρου και των ίδιων των προσφύγων και των μεταναστών στην περιοχή.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση