GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΗΕ - Λιβύη: 15 νεκροί σε «επεισόδια» σε πόλη νότια της Τρίπολης

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ότι 12 Αιγύπτιοι και τρεις Λίβυοι σκοτώθηκαν σε «επεισόδια» στην πόλη Μπάνι Ουάλ...


Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε τη Μεγάλη Τετάρτη ότι 12 Αιγύπτιοι και τρεις Λίβυοι σκοτώθηκαν σε «επεισόδια» στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ, νοτιοανατολικά της Τρίπολης, χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσεις για τις ακριβείς συνθήκες των θανάτων αυτών.

Η Μπάνι Ουάλιντ, 150 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Λιβύης, γενικά δεν είχε πληγεί μέχρι τώρα από τις βιαιότητες στη χώρα. Ελέγχεται από παραστρατιωτικούς πιστούς στη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη στα τέλη Μαρτίου.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Μάρτιν Κόμπλερ καταδίκασε τον θάνατο «12 Αιγυπτίων και τριών Λίβυων σε μια σειρά επεισοδίων» χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη, καλώντας να διεξαχθεί έρευνα για τις δολοφονίες και να αποκατασταθεί η τάξη στην Μπάνι Ουάλιντ.

«Καταδικάζω με έντονο τρόπο αυτές τις φρικτές δολοφονίες και καλώ εκείνους που κατέχουν την εξουσία (...) στην Μπάνι Ουάλιντ να εμποδίσουν την επανάληψη τέτοιων επεισοδίων», υπογράμμισε ο Κόμπλερ στην ανακοίνωσή του.

Ο ΟΗΕ δεν έδωσε καμιά εξήγηση για τις δολοφονίες αυτές, ενώ δεν ήταν διαθέσιμος κανείς εκπρόσωπος των αρχών της πόλης άμεσα για σχόλια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση