GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες περικοπές στους στρατιωτικούς από 1η Ιουνίου

Νέες περικοπές έρχονται στους μισθούς των στρατιωτικών από το καλοκαίρι καθώς από 1η Ιουνίου 2016 θα εφαρμοστεί νέο μισθολόγιο για τι...


Νέες περικοπές έρχονται στους μισθούς των στρατιωτικών από το καλοκαίρι καθώς από 1η Ιουνίου 2016 θα εφαρμοστεί νέο μισθολόγιο για τις Ε.Δ. και τα Σ.Α.

Η σύσκεψη αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών με τους στρατιωτικούς επί των Οικονομικών έγινε πριν από μερικές ημέρες στο ΥΠΕΘΑ. Είχε ζητηθεί από το Οικονομικών ενημέρωση και τα Οικονομικά Επιτελεία ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ, πρότειναν να γίνει στο ΥΠ.ΕΘ.Α. 

Ξεκινώντας η συζήτηση μίλησαν πρώτοι οι στρατιωτικοί οι οποίοι έθεσαν μια σειρά θεμάτων όπως για παράδειγμα το επίδομα παραμεθορίου, υπερωριακή απασχόληση, και άλλα στα οποία τα στελέχη των ΕΔ αδικούνται σε σχέση με τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.

Οι του Οικονομικών άκουσαν τους στρατιωτικούς και μετά …τράβηξαν την περόνη και έριξαν την χειροβομβίδα:

•Έχουν σχεδόν έτοιμο μισθολόγιο το οποίο επί της ουσίας προβλέπει μειώσεις αποδοχών. Οι μειώσεις δεν θα αγγίζουν δραματικά τους στρατιωτικούς που είναι κοντά στο τέλος της καριέρας τους και οι οποίοι την όποια χασούρα θα την καλύψουν με πόσο της λεγόμενης “προσωπικής διαφοράς”, αλλά θα είναι σίγουρα πρόβλημα για τους νεότερους.

Φυσικό επόμενο εάν προχωρήσει το σχέδιο μισθολογίου που έχει εκπονήσει το ΥΠΟΙΚ, μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει και για τους απόστρατους.

•Προβλέπεται κατάργηση μισθολογικών προαγωγών οι οποίες θα αντικατασταθούν μεμισθολογικά κλιμάκια.

•Το νέο μισθολόγιο προβλέπεται να ενεργοποιηθεί από 1η Ιουνίου 2016

πηγή: militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση