GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κικίλιας: Κανένας Έλληνας δεν θέλει να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015

«Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η επανάληψη του σκηνικού του 2015, σε ότι έχει να κάνει με τη διαπραγμάτευση, την οποία επιχειρεί να ολοκληρ...


«Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η επανάληψη του σκηνικού του 2015, σε ότι έχει να κάνει με τη διαπραγμάτευση, την οποία επιχειρεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση», τόνισε ο πρώην υπουργός και συντονιστής του τομέα μεταναστευτικής πολιτικής στη ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Φαίνεται ότι μετά τον επιπόλαιο χειρισμό, να το πω ευγενικά, της επιστολής στην κ. Λαγκάρντ από τον Πρωθυπουργό μας, ο κ. Ντράγκι με τις χθεσινές του δηλώσεις συμπλέει πλήρως με το ΔΝΤ, τη Γερμανία και τους αξιωματούχους των Βρυξελλών σε σκληρά μέτρα και στη γραμμή του ΔΝΤ», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Και πρόσθεσε: «Αν αυτό είναι πραγματικότητα, τότε δεν μπορώ να καταλάβω πως η όλη αντιμετώπιση του θέματος έχει βοηθήσει την ελληνική πλευρά. Αντίθετα αισθάνομαι, και το αισθανόμαστε όλοι αυτό, ανεξάρτητα το που ανήκουμε, ότι δυσκολεύει και πάλι η διαπραγμάτευση, όσο καθυστερεί. Από τον Οκτώβρη, πήγε στον Πάσχα των Καθολικών, τώρα πηγαίνει ενδεχομένως σε μία συμφωνία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό το οποίο εγώ βλέπω είναι ότι σε μικροπολιτικό επίπεδο δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί αλήθειες. Ποιες είναι οι αλήθειες; Οι αλήθειες είναι ότι απαιτούνται σκληρά μέτρα, είναι εμφανές αυτό και ότι είναι κόντρα στην ιδεολογία και στο βαθύ πιστεύω αυτής της κυβέρνησης».

Συνέχισε δε, λέγοντας ο κ. Κικίλιας: «Άρα λοιπόν, και μας ανησυχεί και αισθανόμαστε ότι έχει μικροπολιτική έννοια -αν θέλετε- η όλη αυτή διαπραγμάτευση. Δεν νομίζω ότι κανένας, υγιώς σκεπτόμενος Έλληνας, μπορεί να αντιληφθεί, να καταλάβει και να εισπράξει ότι μπορούμε να ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015. Νομίζω ότι δεν το αντέχει κανείς αυτό. Γι’ αυτό βλέπετε και την οξεία αντίδραση της αντιπολίτευσης».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

1 σχόλιο

  1. Τελικά το blog αυτό δημοσιεύει αυτά που θέλει και όχι αυτά που πρέπει. Μα που πάνε οι παλιές καλές εποχές του press.gr..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση