GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια σκλάβα στο νέο 20δολαρο των ΗΠΑ

Η μαύρη πρώην σκλάβα και μετέπειτα ακτιβίστρια Χάριετ Τάμπμαν θα είναι το πρόσωπο που θα απεικονίζεται στο νέο 20δολαρο των ΗΠΑ.  Παρά...


Η μαύρη πρώην σκλάβα και μετέπειτα ακτιβίστρια Χάριετ Τάμπμαν θα είναι το πρόσωπο που θα απεικονίζεται στο νέο 20δολαρο των ΗΠΑ.  Παράλληλα, είναι και η πρώτη γυναικεία μορφή στο χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.  
Η Τάμπμαν θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Αντριου Τζάκσον, ο οποίος ήταν και ο ίδιος ιδιοκτήτης σκλάβων και διώκτης 16.000 Ινδιάνων. 
Πρόκειται για μία ιστορική απόφαση για τις ΗΠΑ που χαρακτήρισαν την Τάμπμαν ως γυναίκα-σύμβολο της ελευθερίας των μαύρων.
Αρχικά, το πρόσωπο της Τάμπμαν προοριζόταν για το χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων και θα αντικαθιστούσε την εικόνα του Αλεξάντερ Χάμιλτον. Η ανακοίνωση όμως προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, μιας και ο Χάμιλτον ήταν εκείνος που βοήθησε να ιδρυθεί το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και το οικονομικό σύστημα της χώρας.
Ο Χάμιλτον παρέμεινε τελικά στο δεκαδόλαρο αλλά φεύγει ο Τζάκσον από το εικοσαδόλαρο. Για την ακρίβεια, το πρόσωπο του θα υπάρχει στην πίσω όψη του νομίσματος, ενώ στην μπροστινή θα είναι εκείνο της Τάμπμαν.
Τα νέα χαρτονομίσματα θα παρουσιαστούν δημοσίως σε 4 χρόνια, το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση