GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς είναι να περνάς 23 ώρες το 24ωρο σε κελί απομόνωσης;

Πώς είναι να περνάς 23 ώρες τη μέρα σε ένα μικροσκοπικό κελί, ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων για μέρες, βδομάδες ίσως και μήνες; Ο Guard...


Πώς είναι να περνάς 23 ώρες τη μέρα σε ένα μικροσκοπικό κελί, ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων για μέρες, βδομάδες ίσως και μήνες; Ο Guardian παρουσιάζει αυτή την εμπειρία μέσω της εικονικής πραγματικότητας, βάζοντάς τον κάθε χρήστη στο εσωτερικό ενός κελιού απομόνωσης, στις ΗΠΑ.
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα "ξεναγηθείτε" στο κελί και θα ακούσετε μια σειρά από εμπειρίες ως το πώς είναι να βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην ψυχολογία του κρατούμενου.
"Νομίζεις πως τους ακούς να σε φωνάζουν από το γραφείο του διευθυντή", "ακούς τις σταγόνες από την τουαλέτα..." είναι μερικές από τις περιγραφές ενώ αναφέρεται πως κρατούμενοι έχουν αυτοκτονήσει ή αποπειραθεί να αφαιρέσουν τη ζωή τους μιας και η απομόνωση έχει σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις.



Experience solitary confinement in virtual reality: https://t.co/VmJaF7iJic #6x9 pic.twitter.com/WWLFpCzyK9
— The Guardian (@guardian) 28 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση