ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Νεκρόπολη 3.400 ετών ανακαλύφθηκε σε λατομείο της Αιγύπτου

Share it:

'Ενα νέο αρχαιολογικό εύρημα, μια νεκρόπολη 3.400 ετών ανακαλύφθηκε σε λατομείο της Αιγύπτου, στην περιοχή Τζεμπέλ ελ-Σιλσίλα, βόρεια του Ασουάν. Όπως ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων, η νεκρόπολη αποτελείται από δεκάδες λαξευτούς τάφους , οι οποίοι όμως είναι σε κακή κατάσταση λόγω της διάβρωσής τους από την υγρασία και το αλάτι. 

Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται στην περιοχή τάφοι με σκάλες που οδηγούν στην αίθουσες - το σύνηθες ήταν επικλινές έδαφος - και οι αρχαιολόγοι θεωρούν το εύρημα πολύ σημαντικό. Επίσης, σύμφωνα με την Μαρία Νίλσον του Lund University της Σουηδίας, στον ίδιο χώρο βρέθηκε και ένας μικρός ναός. 

Σύμφωνα με το discovery.com, η νεκρόπολη είναι της 18ης Δυναστείας της Αιγύπτου που χρησιμοποιήθηκαν και στη διάρκεια της 19ης Δυναστείας. 

Οι περισσότεροι τάφοι έχουν κρύπτες και αποτελούνται από ένα ή δύο αίθουσες, ενώ υπάρχουν οστά ανδρών, γυναικών και παιδιών διαφορετικών ηλικιών. 

Share it:
Reactions:

Επιστημονικές Ανακαλύψεις

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση