GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέος σεισμός 6,2 στον Ισημερινό - Πάνω από 500 οι νεκροί από τα 7.8 Ρίχτερ

Σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοικτά των ακτών του Ισημερινού, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού, ...


Σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοικτά των ακτών του Ισημερινού, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού, λίγες μόλις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 525 ανθρώπων, ενώ περίπου 1.700 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.
Το επίκεντρο του σεισμού, που είχε εστιακό βάθος 10 χλμ., βρισκόταν 70 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Εσμεράλδας, ανέφερε το κέντρο, όχι μακριά από το επίκεντρο του σεισμού των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε το Σάββατο. Τον σεισμό ακολούθησε σειρά μετασεισμικών δονήσεων αλλά δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή δήλωσαν στο Ρόιτερς πως δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις με διαφορά περίπου 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη έγιναν αισθητές στην Κοχίμιες, στις ακτές της περιοχής όπου σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να πεταχτούν οι κάτοικοι από τα κρεβάτια τους και να βγουν στους δρόμους.
Ο σεισμός του Σαββάτου, μεγέθους 7,8 βαθμών, είναι η σφοδρότερη σεισμική δόνηση που έχει σημειωθεί στη χώρα τα 40 τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση