GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίβανος: Διασώθηκαν 75 σκλάβες του σεξ, οι περισσότερες από τη Συρία

Η αστυνομία του Λιβάνου εξάρθρωσε κύκλωμα τράφικινγκ και απελευθέρωσε 75 γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι από τη Συρία. &...


Η αστυνομία του Λιβάνου εξάρθρωσε κύκλωμα τράφικινγκ και απελευθέρωσε 75 γυναίκες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι από τη Συρία. "Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύκλωμα τράφικινγκ που έχουμε εξαρθρώσει από την αρχή του πολέμου στη Συρία το 2011", δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Οι γυναίκες υπέστησαν βιασμούς, ξυλοδαρμούς, ορισμένες φέρουν σημάδια "ακρωτηριασμού" στο σώμα τους, ανακοίνωσαν από την πλευρά τους οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας (FSI).
Αξιωματικοί της αστυνομίας της περιοχής του Όρους Λίβανος, βορείως της Βηρυτού, "εντόπισαν και συνέλαβαν σπείρα που είχε οργανώσει το πιο επικίνδυνο κύκλωμα τράφικινγκ στον Λίβανο", σύμφωνα με τις FSI.
Οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας "διέσωσαν 75 γυναίκες, η πλειονότητα των οποίων είναι από τη Συρία, οι οποίες είχαν υποστεί ξυλοδαρμούς, ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια, είχαν εξαναγκαστεί να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις ενώ ελήφθησαν άσεμνες φωτογραφίες τους και στη συνέχεια διανεμήθηκαν". Δέκα άνδρες και οκτώ γυναίκες που φρουρούσαν τα διαμερίσματα μέσα στα οποία κρατούνταν τα θύματα συνελήφθησαν, ενώ δύο ακόμη μέλη του κυκλώματος διαφεύγουν, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι "βρέθηκε επίσης ένα βρέφος οκτώ μηνών, το οποίο κατά τα φαινόμενα είναι το παιδί μιας από τις γυναίκες που διασώθηκαν. Όπως σε κάθε πόλεμο, η σύγκρουση στη Συρία κατέστησε τις γυναίκες και τα παιδιά πιο ευάλωτα, αυτά είναι που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα", δήλωσε.
Ο Λίβανος φιλοξενεί περισσότερους από 1,1 εκατομμύριο Σύρους που διέφυγαν από τον πόλεμο, δηλαδή το ένα τέταρτο του πληθυσμού του, ποσοστό που αποτελεί τη μεγαλύτερη αναλογία προσφύγων παγκοσμίως. Μεγάλος αριθμός αυτών ζουν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση