GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με 82 συμμετοχές το Ράλι Ακρόπολις

Με 82 πληρώματα να παίρνουν εκκίνηση από το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες θα ξεκινήσει το Seajets Ράλι Ακρόπολις 2016. Οι συμμετο...


Με 82 πληρώματα να παίρνουν εκκίνηση από το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες θα ξεκινήσει το Seajets Ράλι Ακρόπολις 2016. Οι συμμετοχές αριθμητικά ξεπερνούν κάθε πρόσφατο προηγούμενο, με 35 πληρώματα να αγωνίζονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ και 47 για το Ελληνικό Πρωτάθλημα.
Ειδικότερα, στο ευρωπαϊκό σκέλος του αγώνα, οι διεθνείς συμμετοχές αγγίζουν τις 29, αριθμός διπλάσιος του περυσινού, την ίδια ώρα που στα χώματα της Στερεάς Ελλάδας θα βρεθούν όλοι οι πρωταγωνιστές του θεσμού. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι διεκδικητές του τίτλου, Kajetan Kajetanowicz και Alexey Lukyanuk, αμφότεροι με Ford Fiesta R5, αλλά και όλοι όσοι ακολουθούν ολόκληρο το Πρωτάθλημα. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι βρεθούν στα βουνά της ευρύτερης περιοχής τις ημέρες του αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά 12 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. Ιδιαίτερα σημαντική από ελληνικής πλευράς είναι η παρουσία των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου με το Skoda Fabia R5, οι οποίοι και θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τη νίκη σε επίπεδο Γενικής, κάτι που είχαν επιχειρήσει και πέρυσι, τερματίζοντας εντέλει στην 3η θέση και πραγματοποιώντας μια εμφάνιση που σαφέστατα κέρδισε τις εντυπώσεις.
Φυσικά, εθνικό ενδιαφέρον θα υπάρχει και στην κατηγορία ERC-2, με τους διεκδικητές του ευρωπαϊκού στέμματος, Chuchala-Dymurski, Scattolon-Zanini και Alonso-Monasterolo να έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ελληνικούς συνδυασμούς με κατασκευές ικανές για το καλύτερο. Τέτοιοι είναι οι «Ιαβέρης Jr»-Σπύρος Κολτσίδας, με ένα Mitsubishi Lancer EVO IX, οι Θέμης Χαλκιάς-Κώστας Σούκουλης με το Subaru Impreza STi, αλλά και οι Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης-Μάριος Τσαούσογλου με ακόμα ένα Lancer ένατης γενιάς.
Το Ράλι Ακρόπολις, όμως, προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με κάθε ημέρα του να βαθμολογείται ξεχωριστά, και με όσους αγωνιστούν και στις δύο να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν το καλύτερο από τα δύο αποτελέσματα. Συνολικά 47 πληρώματα θα βρεθούν στη ράμπα της αφετηρίας, με τα 4 από αυτά να εκκινούν μόνο την πρώτη ημέρα, τα 10 μόνο τη δεύτερη, και τα 33 και στα δύο σκέλη. Ανάμεσα σε αυτούς, φιγουράρουν όλα τα κορυφαία ονόματα των ελληνικών αγώνων και οι διεκδικητές του τίτλου, όπως οι Γιώργος Φιλιππίδης-Λεωνίδας Μαχαίρας και οι Βασίλης Βελάνης-Γιάννης Βελάνης, αμφότεροι με Mitsubishi Lancer EVO IX.
Ραντεβού στις 6 Μαΐου στη Στερεά Ελλάδα, λοιπόν, με τους πρώτους αγωνιστικούς ήχους να ακούγονται στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας στις 8:30 το πρωί, με την έναρξη των ελεύθερων δοκιμαστικών (11:23 Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή) και την Τελετή Εκκίνησης στις 18:30 στις Θερμοπύλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση