GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκρίθηκε στα ημιτελικά της Basket League ο Ολυμπιακός

Επαγγελματική νίκη πήρε ο Ολυμπιακός στο Ρέθυμνο! Οι «ερυθρόλευκοι» φόρτσαραν μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο απέναντι στο μαχητικό σύνολο τ...


Επαγγελματική νίκη πήρε ο Ολυμπιακός στο Ρέθυμνο! Οι «ερυθρόλευκοι» φόρτσαραν μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο απέναντι στο μαχητικό σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου, όπου πήραν τη νίκη με 77-73 και έτσι με 2-0 προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Α1, περιμένοντας έναν εκ των ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ.

Πλην του Μιλουτίνοφ, σκόραραν όλοι οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν για τους Πειραιώτες, με τον Γουόρικ να ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και τον Βασίλη Σπανούλη να προσθέτει άλλους 14. Από τους Κρητικούς μεγάλη προσπάθεια έκανε ο Χάροου με 17 πόντους.

Χωρισμένη σε... τρία μέρη ήταν η πρώτη περίοδος. Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά, καθώς ο ρυθμός ήταν αργός (6-5). Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός «έσφιξε» την άμυνά του και με ένα σερί 8-0, τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο, κατάφερε να πάει στο +7 (6-13). Όμως, τα τελευταία τέσσερα λεπτά ανήκαν ολοκληρωτικά στο Ρέθυμνο, καθώς εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των «ερυθρόλευκων», με αποτέλεσμα να τους αφήσει στο μηδέν και έτσι να προηγηθεί στο τέλος με 16-13.

Η αστοχία του Ολυμπιακού έδωσε το δικαίωμα στο Ρέθυμνο να διατηρεί το προβάδισμά του στα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου (21-19). Στη συνέχεια, ο Γουόρικ μπήκε στο παρκέ ορεξάτος από τον πάγκο και με την καλή δουλειά που έκανε στη ρακέτα έβαλε ξανά τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ (23-27). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προσπαθούσαν με... νύχια και με δόντια να συντηρήσουν το προβάδισμά τους, καθώς η περιφέρεια των Κρητικών είχε πάρει... φωτιά (34-35), με το σκορ του πρώτου ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 36-40.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η συγκέντρωση του Ολυμπιακού άγγιξε το... τέλειο. Με εξαίρεση το πρώτο δίλεπτο, όπου χάρη σε ένα τρίποντο του Στόουν η διαφορά μειώθηκε στην ελάχιστη τιμή της (39-40), στη συνέχεια οι Πειραιώτες πήραν για τα καλά τη ηνία της αναμέτρησης. Μέσω της εξαιρετικής τους άμυνα πήγαν γρήγορα την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό (42-52) και με τους γηπεδούχους να μένουν χωρίς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά, αυτή έφτασε ακόμη και στο +19 (42-61). Λίγο πριν το τέλος της περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν λίγο το πόδι από το... γκάζι, με τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου να μειώνουν σε 49-66.

Παρά τη μεγάλη διαφορά που είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός, το Ρέθυμνο δεν απογοητεύτηκε. Έτσι, στα πρώτα τρία λεπτά και αφού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πετύχει μόλις δύο πόντους, οι Κρητικοί μείωσαν στους δέκα πόντους (58-68). Στη συνέχεια, η διαφορά κυμαινόταν στα ίδια επίπεδα (63-74), με τον Χάροου να την κατεβάζει σε μονοψήφιο αριθμό (65-74), περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Όμως, η νωθρότητα των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και έτσι οι Κρητικοί έδωσαν νέο... ενδιαφέρον στο ματς, μειώνοντας ακόμη και στους τέσσερις πόντους (71-75) στα 1:28''! Στην επόμενη επίθεση, ο Αθηναίου πήγε τον Ολυμπιακό στο +6 (71-77), με το ροζ φύλλο να έρχεται με το τελικό 73-77.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 36-40, 49-66, 73-77

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Ντελινινκάιτις 9 (3), Μάντεν 12 (2), Γιαννόπουλος 3 (1), Στόουν 3, Κάρτερ 14, Σχίζας 5 (1), Σάφτενααρ 3 , Τσακαλέρης 3 (1), Χάροου 17 (2), Πανατεράκης, Δουλγεράκης 3 (1), Θεοδωρίδης 1.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 11 (2), Σπανούλης 14 (1), Μιλουτίνοφ, Μάντζαρης 4, Παπανικολάου 4, Χάντερ 11, Στρόμπερι 3 (1), Αγραβάνης 2, Γουόρικ 17 (6ριμπ), Χάκετ 4 (1), Λοτζέσκι 5, Αθηναίου 2.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση