GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BINTEO: Ο Δρίτσας έλεγε, μετά την ορκωμοσία του το 2015, ότι δεν θα πουληθεί ο ΟΛΠ. Όνειρο χειμωνιάτικης νύχτας...

Σχολιάζει η Θεοδωροβία Πλακά . Γεννηθήκατε στον Πειραιά κύριε Δρίτσα καί απορώ πώς ανέχεστε ακόμα την κυβέρνησή σας, πού δεν λογάριασε...

Σχολιάζει η Θεοδωροβία Πλακά.

Γεννηθήκατε στον Πειραιά κύριε Δρίτσα καί απορώ πώς ανέχεστε ακόμα την κυβέρνησή σας, πού δεν λογάριασε καθόλου τα λεγόμενά σας καί πούλησε τον εθνικό μας πλούτο.Το λιμάνι τού Πειραιά.

Γιατί δεν παραιτηθήκατε ακόμα;

Λίγη ευθιξία καί λίγη εντιμότητα δεν έχετε ούτε εσείς, επιτέλους, έναντι τού ξεπουλήματος τού μεγαλύτερου λιμανιού στην Ευρώπη;
Αντί να σχεδιάσετε σωστά την λιμενική πολιτική της χώρας,ήταν πιο εύκολο να το πουλήσετε;
Ή συντονίστρια τμήματος ναυτιλίας του Σύριζα ,Αναστασία Φραντζεσκάκη είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της γι'αυτό,γράφοντας ένα σπουδαίο, κατά την άποψή μου, άρθρο, τον Μάρτιο τού 2015.
Σήμερα τί έχει να μας πεί καί αυτή η κυρία;

Τελικά γίνατε κυρίαρχοι του παιχνιδιού της καταστροφής της Ελλάδας όλοι μαζί στον Σύριζα, με μία φωνή, καί μπορεί να μην φταίτε γιά πολλά πού βρήκατε,αλλά θα την πληρώσετε πολιτικά γιά όλα καί πολύ περισσότερο γιά τήν πλήρη παραπλάνηση τού ελληνικού λαού που ακούμπησε επάνω σας,ψάχνοντας καταφύγιο.
Είναι πολύ βαρύ το τίμημα, κύριε Δρίτσα καί κυρία Φραντζεσκάκη, γιά τούς μαϊμού αριστερούς χωρίς μπέσα...
Και όπως το "καταπέτασμα τού ναού τού Σολομώντα σχίστηκε" (επίκαιρο λόγω των ημερών) ,κάπως έτσι μεταφορικά θα εξαφανιστείτε, γιατί πρέπει νά σωθούμε,γιατί αποδειχτήκατε οι πλέον προσηλωμένοι σταυρωτές της Ελλάδας καί των Ελλήνων καί δέν έχετε πλέον λόγο ύπαρξης, γιατί οι πράξεις σας καί οι πολιτικές σας μας προσβάλλουν καί μας εξαφανίζουν σαν λαό, συνεχώς.

4 σχόλια

  1. ΤΟ 51% ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΡΕΟΥΣ
    =======================================
    Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το ΤΑΙΠΕΔ, «η συναλλαγή διαρθρώνεται σε δύο στάδια: Στο πρώτο στάδιο η Cosco Group (Hong Kong) Limited θα καταβάλει ποσό ύψους 280,5 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ και θα καταστεί μέτοχος 51% του ΟΛΠ.».
    Όπως παραδέχεται το Ταμείο, τα άμεσα έσοδα από την πώληση του ΟΛΠ, που δεν
    ==============================================================
    εξαρτώνται από άλλους παράγοντες, είναι 280 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα βέβαια δεν θα είναι διαθέσιμα για το ελληνικό κράτος.
    ** Υπενθυμίζεται ότι όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι διαθέσιμα για την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, αλλά καταβάλλονται άμεσα για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας.
    ** Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ (ν.3986/2011, Αρθρο 2 παρ. 14), «το τίμημα που εισπράττει το Ταμείο από την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων μεταφέρεται το αργότερο μέσα σε 10 μέρες από την είσπραξη του σε πίστωση του ειδικού λογαριασμού... και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους».
    ** Ένα χρέος που η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οργανισμοί όπως το ΔΝΤ θεωρούν μη βιώσιμο. Το ίδιο θα συμβεί και με τα υπόλοιπα χρήματα που θα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ, δήλαδή τα 88 εκατ. για το υπόλοιπο 16% μέσα στην επόμενη πενταετία.
    **Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016 (Κεφάλαιο 3, «Δημόσιο Χρέος»), η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 6 δισ. ευρώ φέτος μόνο για την εξυπηρέτηση των τόκων του χρέους της.
    ***Δηλαδή με απλά λόγια,
    η Ελλάδα πούλησε το 51% του μεγαλύτερου λιμανιού της και εισέπραξε χρήματα με τα οποία θα πληρώσει τους τόκους του χρέους της για περίπου δύο εβδομάδες...
    =========================================================
    **Ερωτηματικά επίσης προκαλεί και το αν όντως ήταν «σημαντικά βελτιωμένη» η τελευταία προσφορά της COSCO, όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωση του το ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορούσε εύκολα να απαντήσει σε αυτό, αν δημοσιοποιούσε αναλυτικά την προηγούμενη πρόταση της εταιρείας πριν από μία εβδομάδα όταν άνοιξαν οι φάκελοι, κάτι που απέφυγε να κάνει. Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα διεθνών μέσων όπως η Wall Street Journal αλλά και μεγάλων κινεζικών ΜΜΕ όπως η China Daily, την προηγούμενη εβδομάδα η προσφορά της COSCO ήταν στα ίδια επίπεδα, δηλαδή συνολικά 700 εκατ. συμπεριλαμβανόμενων και των επενδύσεων ύψους 350 εκατ. Το πώς «βελτιώθηκε σημαντικά» η προσφορά δεν προκύπτει από πουθενά.
    ==========================================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ... ΕΣΠΑ
    ==============================
    Και μια που έγινε λόγος για τις επενδύσεις: To TAIΠΕΔ κάνει λόγο για «υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ την επόμενη δεκαετία» και όπως έχει γίνει γνωστό, τα 296 εκατ. από αυτά θα επενδυθούν μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια. Όπως όμως τονίζει σε δήλωση του αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβριλης, «οι επενδύσεις που θα γίνουν στην πρώτη πενταετία θα ανέλθουν μόλις σε 162,9 εκατομ. € καθώς τα υπόλοιπα μέχρι τα 296 εκατ. προβλέπεται να εισπραχθούν από κοινοτικά προγράμματα». Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ είναι η περίπτωση της επέκτασης του λιμένα κρουαζιέρας, η οποία αποτελεί μία δεσμευτική επένδυση που θα κάνει η COSCO. To έργο έχει συνολική αξία 120 εκατ. ευρώ, αλλά συμφωνημένο από το 2013 ότι θα χρηματοδοτηθεί κατά 95% από κοινοτικά ταμεία. Φαίνεται δηλαδή ότι ένα μέρος αυτών των επενδύσεων θα προχωρούσε, ακόμα και αν ο ΟΛΠ παρέμενε στα χέρια του Δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ‘’σφαγή’’ των συντρόφων για τον ΟΛΠ

    ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘’ΣΥΜΒΙΩΣΗ’’ …ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΟΛΠ?
    ===============================================
    Ποιος φανταζόταν ότι οι ίδιοι που έκλειναν δρόμους και κουνούσαν τα σημαιάκια κατά των “αποικιοκρατικών συμβάσεων παράδοσης του λιμανιού” όταν ήταν αντιπολίτευση, τώρα θα υπέγραφαν το “ξεπούλημα”, όπως έλεγαν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ενδεικτικό της πλήρης αντίφασης ο υπουργός κ. Δρίτσας, ο οποίος το 2014 σε δηλώσεις επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι «η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει προς συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ είναι ενδεικτική της επιλογής της να προχωρήσει χωρίς την κοινωνία.

    Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σημαίνει αποξένωση των κατοίκων από το λιμάνι.
    Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σημαίνει απώλεια θέσεων απασχόλησης και χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας σε μια πόλη που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία.

    Το λιμάνι ανήκει στους πολίτες, το λιμάνι είναι περιουσία του ελληνικού λαού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε υπουργέ λίγο σοβαρότητα η κόψετε το ποτό αν δεν το σηκώνετε πια μερικοί εκεί στον ΣΎΡΙΖΑ.... Έχουμε που έχουμε την Αντιπολίτευση να θέλει να κερδίσει της εκλογές λέγοντα σας ΔΥΝΑΤΆ μόνο ότι είστε ΨΕΥΤΕΣ... και καλά σας κάνουν ΑΛΛΆ και μετά; τι;...

    Η γνώμη σας είναι βέβαια σεβαστή ΑΛΛΑ ένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του (η την ιδεολογία του) αν υπάρχει ακόμη στην χώρα αυτή ..Παραιτείτε όχι μόνο από υπουργός αλλά και από βουλευτής....Όπως όφειλε να κάνει όλος ο ΣΎΡΙΖΑ και να αποφασίσει αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός για το μέλλον του...Μερικοί ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι θα ζήσουν παγκόσμιος τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΌ εκεί που απέτυχε ο κρατικός κομμουνισμός προσπαθούν ΟΛΟΙ να επιτύχει ο ιδιωτικώς κομουνισμός...Στην Ελλάδα θα παιχτούν πολλά πράγματα, δεν είναι ΜΌΝΟ σύνορο της Ε.Ε αυτό δεν τους ενδιαφέρει και τόσο πολύ, εκτιμούν πιο πολύ ότι είναι το τελευταίο σύνορο της Χριστιανικής Ευρώπης με ένα ισχυρό Ιουδαϊκό κράτος που λέγετε Ισραήλ κυκλωμένο από μωαμεθανικά κράτη και καθεστώτα ...που το λόμπι του είναι πανίσχυρο παγκόσμιος...

    Το Προσφυγικό -- Μεταναστευτικό με 95% από μουσουλμάνους σε παραδοσιακά χριστιανικά εδάφη είναι βόμβα υδρογόνου ..Ακούω μερικούς Κουφιοκεφαλάκηδες που είναι το κράτος να τους βγάλει από τον Πειραιά η την Ειδομένη να λένε να μπει η αστυνομία να κάνει εκκαθαρίσει χωρίς να σκέφτονται ότι με ένα ΜΠΑΜ μόνο ένα ΜΠΑΜ θα έχομε να αντιμετωπίσουμε 53.000 χιλιάδες μουσουλμάνους ΤΏΡΑ γιατί αν γίνει το ΜΠΑΜ θα μας στείλουν οι φίλοι μας οι Τούρκοι και 1.000.000 εκατομμύριο ΣΤΟ ΤΣΑΚΑ ΤΣΑΚΑ στην αρχή τουριστικής περιόδου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση