GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρνούνται να φύγουν από τον Πειραιά οι μετανάστες και πρόσφυγες

Για δεύτερη ημέρα, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά αρνούνται να επιβιβασθούν σε πούλμαν με προορισμό δ...


Για δεύτερη ημέρα, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά αρνούνται να επιβιβασθούν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στελέχη του Λιμενικού, με τη συνδρομή των μεταφραστών, προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να επιβιβασθούν στα πούλμαν, ωστόσο, καλούνται να ξεπεράσουν εμπόδια, όπως η δυσπιστία και η ανασφάλεια.

Πρόσφυγες, με τους οποίους συνομίλησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι επιθυμούν να μεταφερθούν σε άλλους χώρους, αρκεί να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης, ενώ αρκετοί εξέφρασαν τον φόβο ότι εάν τους μεταφέρουν σε δομή που βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία μακριά από πόλη «θα τους ξεχάσουν όλοι». 

Τις προηγούμενες ημέρες, πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας σε άλλες περιοχές της χώρας είπαν σε ομοεθνείς τους που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, στέλνοντάς τους παράλληλα και φωτογραφίες, ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι καλές, γι' αυτό να παραμείνουν εκεί. 

Παράλληλα, δηλώνουν την ανησυχία για την τύχη τους μετά την πληροφορία ότι άρχισε η διαδικασία επαναπροώθησης προσφύγων από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προς την Τουρκία. Από νωρίς το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται τέσσερα τουριστικά λεωφορεία, με προορισμό διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία δεν επιβιβάζονται οι πρόσφυγες και διαρκώς γίνεται προσπάθεια για να τους μεταπείσουν. Την ίδια στιγμή, στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενημερώνουν όσους ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες παροχής ασύλου. 

Στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ανέρχονται σε 4.725.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση