GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης η περιφορά Επιταφίων στην Τρίπολη – ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι συνέρρεαν από ολόκληρη την πόλη της Τρίπολης, χοροστατούντος ...


Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι συνέρρεαν από ολόκληρη την πόλη της Τρίπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά των Επιταφίων των ενοριών της Τρίπολης στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Η περιφορά ξεκίνησε με τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου και ακολούθησαν οι άλλοι επιτάφιοι των ενοριών της πόλης. Οι πιστοί, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν την περιφορά των επιταφίων κρατώντας κεριά στα χέρια και με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα.

«Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ...» ακούστηκε από τους ψάλτες και τις χορωδίες που συνόδευαν τους επιταφίους, ενώ ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών. Φυσικά οι χορωδίες της Τρίπολης, Χορωδία “Ορφέας” και Χορωδία Τρίπολης «έντυσαν» την καταπληκτική αυτή βραδιά με ύμνους της Μ. Παρασκευής.

Το βράδυ της Παρασκευής η πλατεία Αγίου Βασιλείου γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρης της Τρίπολης αλλά και των γύρω περιοχών καθώς όλοι οι επιτάφιοι της Τρίπολης περνούν επιβλητικά από την κυκλική πλατεία μαγνητίζοντας τα βλέμματα του κόσμου ο οποίος παρακολουθεί στωικά τη θρησκευτική αυτή τελετή.

ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση