GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης μίλησε από την Τρίπολη η Γεννηματά - ΒΙΝΤΕΟ

Στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «Πριν ...


Στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Πριν 1,5 χρόνο βλέπαμε φώς στην άκρη του τούνελ. Τα λάθη και οι πειραματισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διέλυσαν τις προσδοκίες

Η χώρα μας αντιμετωπίζει και πάλι επικίνδυνο αδιέξοδο» είπε για την Κυβέρνηση.

«Είμαστε η τελευταία χώρα στην Ευρώπη στις επενδύσεις που εντάσσονται σ’ αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το 2014 είχαν υποβληθεί 174 σχέδια συνολικού ύψους 41,5 δις ευρώ, η Κυβέρνηση χαμήλωσε τον πήχη στα 6 προγράμματα, ύψους 5,6 δις ευρώ, από τα οποία επιπρόσθετα κανένα ως τώρα δεν έχει εγκριθεί.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση αποφασίσαμε με πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να καταθέσουμε επίκαιρη επερώτηση στην Βουλή. Να πιέσουμε για να γίνει κάτι, κάποια επενδυτική προσπάθεια στην Ελλάδα» τόνισε για το θέμα της ανάπτυξης.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Για το προσφυγικό, είπε: «Τα πράγματα με την προσφυγική κρίση χειροτερεύουν.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση δέχθηκε μια συμφωνία που “κλείνει τα σύνορα”. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες, είναι εγκλωβισμένοι στην χώρα.

Πολλοί από αυτούς ζουν σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες με αποτέλεσμα να ξεσπούν όλο και πιο πολλά κρούσματα βίας.

Ως εδώ. Η Κυβέρνηση οφείλει να δουλέψει σοβαρά, να δημιουργήσει κέντρα φιλοξενίας, ανθρώπινες συνθήκες, περίθαλψη των προσφύγων, και να διεκδικήσει την σχετική οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε.

Βάρος πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση των ελληνικών υπηρεσιών ασύλου ώστε να ξεκινήσει άμεσα η μετεγκατάσταση προσφύγων στις διαθέσιμες να τους δεχθούν ευρωπαϊκές χώρες.»

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

«Είναι ώρα να αντιληφθούμε και δεχθούμε όλοι την αναγκαιότητα μιας Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης από όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και θα αντιμετωπίσει πειστικά ΚΑΙ την προσφυγική κρίση.

• Κυβέρνηση με τη συμμετοχή (ως απαράβατος όρος) του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Κανείς δεν θα ξεφύγει από τις ευθύνες του και θα πετροβολεί τους άλλους .

Εμείς θα στηρίξουμε μια τέτοια κυβέρνηση, χωρίς να επιζητούμε σώνει και καλά καρέκλες και αξιώματα. Μια κυβέρνηση συνεννόησης πάνω σε βασικά σημεία μιας εθνικής γραμμής.

• Η Κυβέρνηση αυτή θα έχει ως πρώτο στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια.»

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Για να πει στη συνέχεια: «Ο χώρος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης δεν μπορεί να περιμένει , δεν μπορεί να ομφαλοσκοπεί, εγκλωβισμένος σε στείρες αντιπαραθέσεις, εγωισμούς, ελιτίστικες αντιλήψεις, προσωπικές στρατηγικές και ενοχικά σύνδρομα.

Ότι όμως είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα.

Χαιρετίσαμε ως θετική εξέλιξη την απάντηση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

• Επιβεβαιώνεται η ανάγκη για διάλογο με σκοπό την συμπόρευση και συμπαράταξη του ευρύτερου χώρου. Ένας χώρος που συμπεριλαμβάνει τις δυνάμεις του ριζοσπαστικού Κέντρου, τις δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού , της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας.

• Ορίζεται ως προϋπόθεση αυτής της συμπόρευσης ο διάλογος και η συμφωνία σε προγραμματικό επίπεδο καθώς και η μη διάλυση των κομμάτων και των κινήσεων που θα συμμετέχουν.

• Προχωράμε στη δημιουργία μικτής επιτροπής με μέλη που θα υποδειχθούν από από όλα τα κόμματα ή Κινήσεις της Κεντροαριστεράς που επιθυμούν να συμβάλλουν και να συμμετέχουν σε όλη αυτή τη διαδικασία.

• Επιδιώκουμε και το Συντονισμό της δράσης των Κοινοβουλευτικών μας Ομάδων.»

ΠΗΓΗ: kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση