GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις διαπιστώνει η ΕΚΤ

Ικανοποιητική είναι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις της Ελλάδος με τους δανειστές της εκτιμά η Ευρωπαϊ...


Ικανοποιητική είναι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις της Ελλάδος με τους δανειστές της εκτιμά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ΕΚΤ, οι επικεφαλής των θεσμών θα μεταβούν σήμερα στην Ουάσιγκτον και θα επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος σε όλα τα θέματα. Και οι τέσσερις θεσμοί εργάζονται εντατικά μαζί με τις ελληνικές αρχές πάνω σε ένα φιλόδοξο πακέτο μέτρων με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, όσο και για ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τον κ.Μπενουά Κερέ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμφωνεί πλήρως με το ΔΝΤ στην ανάγκη για μια ισχυρή δέσμη μέτρων. "Ο σκοπός των συζητήσεων είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του μνημονίου και ένα νέο πρόγραμμα με το ΔΝΤ."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση