GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρυξέλλες: Συμφωνία τώρα, εκταμίευση της δόσης τον Ιούνιο

Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα υπογράμμισαν πηγές...


Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα υπογράμμισαν πηγές της Ευρωζώνης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Οι αποφάσεις βρίσκονται τώρα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, είτε υπάρξει απόφαση σε ένα συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων έως την Κυριακή το βράδυ, είτε όχι”, δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι, αν υπάρξει συμφωνία τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τότε η επόμενη εκταμίευση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.

Στο μεταξύ, μυστήριο καλύπτει την ξαφνική αναχώρηση του κουαρτέτου από την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group. Αν και από την Κομισιόν τονίζεται πως επρόκειτο για προγραμματισμένο ταξίδι, ώστε να είναι καλύτερη η διαβούλευση με τους εκπροσώπους των δανειστών δια ζώσης, είναι έντονη η φημολογία ότι οι εκπρόσωποι των Θεσμών δεν ήθελαν να συζητήσουν τηλεφωνικά με τους προϊσταμένους τους, καθώς μετά τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου ανησυχούν για την ασφάλεια των επικοινωνιών στην Αθήνα.

Ερωτηθείσα γιατί η συνάντηση δεν έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ως συνήθως, και αν αυτό έχει σχέση με την πρόσφατη διαρροή συζητήσεων στελεχών του ΔΝΤ στην Αθήνα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα απάντησε ότι όταν υπάρχει χρόνος, συναντήσεις όπως η σημερινή γίνονται με φυσική παρουσία. Μάλιστα, η ίδια ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των Θεσμών θα επιστρέψουν αυθημερόν στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Από την πλευρά του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε σημερινές του δηλώσεις τόνισε πως οι χώρες της Ευρωζώνης δεν έχουν θέσει καμία προθεσμία για την Ελλάδα, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση πρέπει “αναπόφευκτα” να λάβει δύσκολα μέτρα.

Πάντως, ο Ντάισελμπλουμ προέβλεψε πως δεν θα υπάρξει νέα ελληνική κρίση στην Ευρωζώνη, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει “αρκετή πρόοδος”, όπως μεταδίδει η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση