GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣτΕ: Συνταγματική η μεταβίβαση ιαματικών πηγών στο ΤΑΙΠΕΔ

Συνταγματική και νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙ...


Συνταγματική και νόμιμη έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) των ιαματικών πηγών των Λουτρών Υπάτης και των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών-Καλλιδρόμου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις προσφυγές κατοίκων των περιοχών, οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι σχετικές αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, κρίνοντας ότι η μεταβίβαση των ιαματικών πηγών στο ΤΑΙΠΕΔ “δεν προσκρούει στο Σύνταγμα, τον Αστικό Κώδικα και τη νομοθεσία για την προστασία και τη χρήση των ιαματικών πηγών”.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013 μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή: α) ακίνητο συνολικού εμβαδού 837.958 τ.μ., μαζί με τις κτιριακές τους  εγκαταστάσεις, στην ιαματική πηγή Λουτρών Υπάτης και β) ακίνητο, στην περιοχή του τέως Δήμου Θερμοπυλών, μαζί με τα κτίσματα και τις άλλες εγκαταστάσεις του, εμβαδού, περίπου, 800.000 τ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση