GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα Μέγαρα η πορεία κατά της ανεργίας

Με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι των Μεγάρων την μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, που είναι σε εξέλιξη ...

Με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι των Μεγάρων την μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, που είναι σε εξέλιξη για έκτη ημέρα κι έφτασε (χθες το βράδυ) στην πόλη τους.

Εργατικά σωματεία, Μεγαρίτες φοιτητές που σπουδάζουν στην Πάτρα και πλήθος κόσμου ήταν στην υποδοχή, όταν οι οδοιπόροι διέσχιζαν το κέντρο των Μεγάρων. Οι διαδηλωτές κατέληξαν στην κεντρική πλατεία, όπου τη συγκέντρωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην ομιλία του, επανέλαβε τα αιτήματα της μεγάλης πορείας από την Πάτρα στην Αθήνα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας πήρε αυτή την πρωτοβουλία. «Τι θέλαμε να πετύχουμε; Να μπει σε κίνηση ο άνεργος, ο εργαζόμενος που δουλεύει 2ωρα και 4ωρα για 200 και 300 ευρώ, δηλαδή σαν δούλος».


«Η υπόθεση θα κριθεί απ' τους αγώνες. Αν μπούμε σε κίνηση μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτοί έχουν πολλά εκατομμύρια, εμείς είμαστε εκατομμύρια», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις κατακτήσεις όπως η Ασφάλιση που κερδήθηκαν με αγώνες αλλά και στις τεράστιες σύγχρονες δυνατότητες της παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας που είναι ικανές να θρέψουν τους πάντες, να δώσουν σε όλους δουλειά με δικαιώματα, αλλά που αυτό δε γίνεται γιατί αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία έχουν άλλα συμφέροντα.
«Ο,τι δε δίνουν πρέπει να το κερδίσουμε με τον αγώνα μας», κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Η βραδιά έκλεισε με την πολύ όμορφη και επίκαιρη θεατρική παράσταση: «Η μοναδική και ασυνήθιστη ιστορία του Ευτύχη ή αλλιώς Ευτυχία», από τη θεατρική ομάδα «Ως Πότε».

Ενδιάμεσος σταθμός της πορείας σήμερα, ήταν η Κινέττα, όπου έγινε υποδοχή από εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συλλόγων της περιοχής, οι οποίοι διοργάνωσαν και μια μικρής διάρκειας πολιτιστική εκδήλωση.

Χθες βράδυ οι οδοιπόροι κατά της ανεργίας διανυκτέρευσαν στους Αγίους Θεοδώρους, όπου τους υποδέχθηκαν και μίλησαν με θερμά λόγια, οι δήμαρχοι Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, Σπάρτης, Ευάγγελος Βαλιώτης και Κορίνθου, Αλέξανδρος Πνευματικός.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Μαρίνος Πάτρας από το σωματείο εργαζομένων του δήμου Λουτρακίου, ο Γιώργος Γαρίκας από το Σωματείο Συνταξιούχων Ηλεκτροτεχνικών και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, Μενέλαος Μενελάου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής την Κυριακή στο Σύνταγμα, γιατί όπως είπε, «αυτό το συλλαλητήριο θα σηματοδοτήσει το προσωρινό τέλος της μεγάλης πορείας».

Αύριο το πρωί, οι οδοιπόροι κατά της ανεργίας θα συνεχίσουν την πορεία τους για την Αθήνα και θα διανυκτερεύσουν το βράδυ στην Ελευσίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση