GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προειδοποιήσεις για την κλιμάκωση της πίεσης κατά της Β. Κορέας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μαζί με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκούν-χιε, αλλά και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίν...


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μαζί με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκούν-χιε, αλλά και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε τάσσονται υπέρ της κλιμάκωσης της πίεσης κατά της Βόρειας Κορέας, αντιδρώντας στην πρόσφατη πυρηνική δοκιμή και τις πυραυλικές εκτοξεύσεις που την ακολούθησαν.

Στη διάρκεια συνάντησής τους, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Ασφάλειας, που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον, οι τρεις ηγέτες επαναβεβαίωσαν τις εκατέρωθεν δεσμεύσεις τους, στην ασφάλεια των χωρών τους. Παράλληλα, προειδοποίησαν ότι θα προχωρήσουν στην περαιτέρω λήψη μέτρων προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της Πιονγκγιάνγκ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κίνας, Ξι Ζινπίνγκ η οποία κατέληξε στη δήλωση των δύο ηγετών για την "πλήρη εφαρμογή" του τελευταίου πακέτου κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Κίνα είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας, ενώ εμφανίζεται επιφυλακτική για την εγκατάσταση αμερικανικού πυραυλικού συστήματος αντιβαλλιστικής άμυνας περιοχής, το οποίο οι ΗΠΑ θέλουν ν΄ αναπτύξουν σε νοτιοκορεατικό έδαφος.

Νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα φέρεται να πραγματοποίησε εκτόξευση πυραύλου με τροχιά εκτόξευσης στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Η σημερινή εκτόξευση δεν έχει διευκρινιστεί αν αφορά σε πύραυλο ή ρουκέτα πυροβολικού και καταγράφηκε κοντά στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, δήλωσε τηλεφωνικά στρατιωτικός αξιωματούχος της Νότιας Κορέας, σημειώνοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του προσπαθούν να εξακριβώσουν τον ακριβή τύπο του πυραύλου που εκτοξεύτηκε.

Το ενδεχόμενο να ήταν βαλλιστικός πύραυλος, αφήνει ανοιχτό το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση