GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάινεν: Οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετά δύσκολες

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα Την εκτίμηση ότι η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορούν να βοηθήσουν ...


Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Την εκτίμηση ότι η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορούν να βοηθήσουν τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να χρηματοδοτηθεί από την Αθήνα κι όχι από το Λουξεμβούργο ή από τις Βρυξέλλες έκανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Βουλή.

Ο ίδιος είπε ότι στόχος είναι δοθεί χρηματοδότηση στις νέες τεχνολογίες, να αξιοποιηθεί η εξαιρετική Ελληνική Αγροτική παραγωγή, καθώς και οι καινοτομίες της παραγωγής τροφίμων.

«Για αυτό το λόγο θα συναντήσω εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών για να τους πω πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων ώστε να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και σύντομα η χώρα να βασίζεται στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας το συντομότερο» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο «θα μπορούσε να είναι ένα καλό όχημα για να διοχετεύσει επενδύσεις και να συμπληρώσει αυτό που μπορούν να κάνουν οι εμπορικές τράπεζες».

Επίσης τόνισε πως θα πρέπει να ενημερωθούν οι ιδιωτικές εταιρείες πως μπορούν να ζητήσουν πόρους χωρίς την έγκριση του ελληνικού δημοσίου.

«Δεν υπάρχει ανάγκη έγκρισης από το δημόσιο, υπάρχει παρανόηση, ότι πρέπει η χώρα να εγκρίνει τα ιδιωτικά έργα. Πρόκειται για χρηματοδότηση και πρόσκειται κατ’ ευθείαν στην ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων. Δεν χρειάζεται κρατική έγκριση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «σημαντικές» τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας προωθούνται από το μνημόνιο λέγοντας πως «είδαμε σημαντικά σημάδια βελτίωσης της εμπιστοσύνης πριν από περίπου δύο χρόνια και μπορούμε να ξαναπάμε σε εκείνο το σημείο».

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι αρκετά δύσκολες, ειδικά για τον λαό, αλλά υποστήριξε πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος επίλυσης του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση