GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλγαρία: Πολίτες σε ρόλο αστυνομίας συλλαμβάνουν μετανάστες 

Πλάνα που δείχνουν πολίτες να συλλαμβάνουν μετανάστες δένοντάς τους τα χέρια και ρίχνοντάς τους στο έδαφος έχουν προκαλέσει την ανησυ...


Πλάνα που δείχνουν πολίτες να συλλαμβάνουν μετανάστες δένοντάς τους τα χέρια και ρίχνοντάς τους στο έδαφος έχουν προκαλέσει την ανησυχία πολλών ΜΚΟ, ενώ αυξάνονται τα επεισόδια στα οποία εμπλέκονται ιδιωτικές πολιτοφυλακές.

Τα πλάνα, που γυρίστηκαν με κινητό τηλέφωνο και μεταδόθηκαν από πολλά τηλεοπτικά κανάλια, δείχνουν τρεις μετανάστες, με τρομαγμένο βλέμμα, ξαπλωμένους με την κοιλιά στο έδαφος, τα χέρια δεμένα στην πλάτη, σε ένα δάσος στη βουλγαρο-τουρκική μεθόριο.

Ερωτηθείς από το κανάλι bTV, ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομίας, Αντόνιο Ανγκέλοφ, δήλωσε πως αυτή η ενέργεια από ιδιώτες είναι "το λιγότερο παράνομη".

Οι πρωτοβουλίες των αυτόκλητων "τιμωρών" που επιδίδονται σε κυνήγι μεταναστών στην περιοχή των συνόρων έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες στη Βουλγαρία, μια χώρα που μοιράζεται μια μεθόριο έκτασης 269 χιλιομέτρων με την Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ προειδοποίησε τους πολίτες να μην "κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων τους" . Τους κάλεσε να επαγρυπνούν για την ενδεχόμενη παρουσία παράτυπων διερχομένων, προειδοποιώντας τους ωστόσο να μην το παρακάνουν. "Το κράτος είναι για όλους εμάς, όποιος θέλει να βοηθήσει είναι καλοδεχούμενος", είπε.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το 60% των Βούλγαρων θεωρούν πως οι μετανάστες συνιστούν "απειλή για την εθνική ασφάλεια".

Η Βουλγαρία, που φοβάται ότι θα γίνει κύριος άξονας διέλευσης των μεταναστών μετά την ενίσχυση των ελέγχων στην Ελλάδα, αύξησε τις περιπολίες στα σύνορά της και αποφάσισε να επεκτείνει τον φράκτη των 95 χλμ. που ανήγειρε στη μεθόριο με την Τουρκία.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση