GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβερνητικές πηγές: ΔΝΤ και Σόιμπλε καθυστερούν την αξιολόγηση

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δείχνουν» ως υπεύθυνους κυβερνητικές πηγές για την αναβολή του έκτακτου Eurogro...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δείχνουν» ως υπεύθυνους κυβερνητικές πηγές για την αναβολή του έκτακτου Eurogroup.

«Η ελληνική πρόταση για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, είναι αξιόπιστη και αντικατοπτρίζει τη βεβαιότητα της ελληνικής πλευράς, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους» αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτουν:

«Εδώ και τρεις μήνες, το ΔΝΤ έχει υιοθετήσει τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας, τακτική που επιβεβαιώθηκε και από τις διαρροές των Wikileaks».

Υπογραμμίζουν, επίσης, και την επιμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την παραμονή του Ταμείου στο πρόγραμμα για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας.

Όσον αφορά την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία μηχανισμού εξισορρόπησης, αντί για τη θέσπιση προληπτικών μέτρων, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η άρνηση του ΔΝΤ να αποδεχθεί την πρόταση αυτή, φανερώνει ότι μέριμνα του Ταμείου δεν είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων από την Ελλάδα, αλλά η εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος, ενός προγράμματος διαφορετικού, από αυτό που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, εμπλουτισμένο μάλιστα, με πρόσθετα μέτρα κατά τα 2/3.

Η εικόνα που μεταφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, είναι πως οι υπόλοιποι θεσμοί συμφωνούν με τις ελληνικές θέσεις.

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζουν, για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η ΝΔ ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του ΔΝΤ και ότι συνεχίζει να «πατάει σε δύο βάρκες» για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης, καθώς τη μια στιγμή φωνάζει ότι η κυβέρνηση «τα έδωσε όλα» και την άλλη ότι η κυβέρνηση «μας πάει στα βράχια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση