GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσες θα είναι τελικά οι τηλεοπτικές άδειες; Τι αναφέρει ο Νίκος Παππάς

Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ευρύτερων...


Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ευρύτερων συναινέσεων στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ παράλληλα άφησε ανοικτή και την πιθανότητα να δοθούν και άλλες άδειες για κανάλια εθνικής εμβέλειας, ίσως και θεματικά, ανάλογα με το πώς θα πάει... η δημοπρασία.
«Τα αμέσως επόμενα βήματα είναι η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών και μετά η εξέταση του ενδεχομένου αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών θεματικού περιεχομένου» δήλωσε ο υπουργός επικρατείας.
Όσον αφορά τον αριθμό αδειών, ο υπουργός επεσήμανε:
"Σήμερα ο αριθμός είναι απόφαση της Βουλής. Ακούσαμε πολλή κριτική γι αυτή την επιλογή. Όμως οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ακόμα και μέτοχοι καναλιών αμφισβητούν τη βιωσιμότητά τους και αρνούνται να συμμετάσχουν στις απαιτούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Αν υπάρξει ισχυρισμός ότι η αγορά σηκώνει περισσότερα κανάλια, κάτι που σήμερα δεν φαίνεται, αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνο όταν δημοπρατηθεί και η 4η άδεια σε καλή τιμή και υπάρξει ενδιαφέρον για περισσότερες."
Σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει πιθανότητα πιο ευρείας συμμαχίας για να ισχυροποιηθούν οι κυβερνητικές επιλογές, ο υπουργός απάντησε:
"Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής και σταθερή. Στο πλαίσιο της συμφωνίας προστατεύει τα χαμηλά εισοδήματα. Στο πλαίσιο λοιπόν της συμφωνίας που έχει και ο λαός μας εγκρίνει, διεκδικούμε διαρκώς τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση