GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεροβασίλη: Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση αλλά το ΔΝΤ δε βοηθάει

Eίμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας και μένει να διαπραγματευτούμε τις επόμενες μέρες με ορίζοντα την 22η Απριλίου, τόνισε η...


Eίμαστε κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας και μένει να διαπραγματευτούμε τις επόμενες μέρες με ορίζοντα την 22η Απριλίου, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση μεταξύ της διαπραγματευτικής ομάδας και του πρωθυπουργού.


Είπε ότι η απόσταση είναι πάρα πολύ μικρή. Υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στέκονται σαφώς υπέρ της γρήγορης και έγκαιρης αξιολόγησης, ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφορά και την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα. Προσέθεσε ότι εγγυήσεις σε μια διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν, αλλιώς θα είχαμε να κάνουμε με μια εξαρχής συμφωνία, όπως έχουμε δει να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.


Εξηγώντας γιατί δεν ολοκληρώθηκε χτες η διαπραγμάτευση, είπε ότι δεν υπήρξαν οι απαραίτητες συγκλίσεις μέχρι τέλους, και πως όμως αυτό που έχουμε από χτες το βράδυ είναι ότι οι συγκλίσεις είναι πολλές, ότι είμαστε κοντά στο τέλος και πως δεν υπάρχει κάτι που χαλάει τον αρχικό σχεδιασμό.

Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν η αναφορά της για το ΔΝΤ υπονοούσε ότι το Ταμείο κωλυσιεργεί, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «το ΔΝΤ δεν μας έχει αποδείξει μέχρι αυτή τη στιγμή ότι είναι υποβοηθητικό στο γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης».

1 σχόλιο

  1. Η παροιμία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών

    Επίθεση του Σόιμπλε στον Τσίπρα: Με τα όσα λέει για το ΔΝΤ δεν βοηθάει την Ελλάδα
    Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
    Τέτοιες δηλώσεις «δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος σε όσα είπε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.
    «Νομίζω ότι διαπραγματευτήκαμε επί μακρόν με τον κ. Τσίπρα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Και πιστεύω ότι το υπέγραψε. Και έκανε και εκλογές μετά για να έχει και την εντολή του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσει να τηρήσει αυτά που υπέγραψε. Δεν έλαβα καν υπ' όψη μου ότι μιλάει πάλι για το τι δεν θέλει να τηρήσει. Δεν είναι προς το ελληνικό συμφέρον», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μετά την συνεδρίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες και πρόσθεσε: «Θα έπρεπε να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο να κάνουν αυτό που έκαναν. Δεν ήμασταν ποτέ στενόμυαλοι. Είναι όπως πάντα εκτός χρόνου - εκτός κάθε χρονικών προθεσμιών στην συμφωνία. Αλλά το να το θέτεις υπό αμφισβήτηση επί της αρχής μπορεί να είναι αναγκαίο για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους - διαθέτει ισχνή πλειοψηφία, όπως είδα, αυτό ίσως να μην είναι εύκολο. Αλλά δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας». Ανέφερε μάλιστα και μια γερμανική παροιμία: «Η λαϊκή γλώσσα των Γερμανών έχει και μια συμβουλή προς την στάμνα: Δεν πρέπει να πηγαίνεις τόσες φορές στο πηγάδι μέχρι να σπάσει η στάμνα. Αυτό δεν είναι καλό για την στάμνα».
    Απαντώντας δε στο ερώτημα δημοσιογράφου, ο οποίος ανέφερε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα στοιχίσει λιγότερο από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί, ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης είπε αστειευόμενος: «Είναι σχεδόν τζάμπα. Μπορούμε τώρα να χρηματοδοτήσουμε τα χριστουγεννιάτικά μας δώρα από αυτό. Αν συνεχίσετε να το λέτε, θα το πιστέψω».
    NM

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση