GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτογραφική διάταξη για την Μπ. Μπαζιάνα;

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε χθες, αποσύρθηκε το μεσημέρι και επανακατατέθηκε λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με όσ...

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε χθες, αποσύρθηκε το μεσημέρι και επανακατατέθηκε λίγες ώρες αργότερα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς περιλαμβάνει φωτογραφική διάταξη για τη σύντροφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο Γ. Μαυρωτάς ανάρτησε δυο σχετικά tweets
Η σύντροφος του πρωθυπουργού διδάσκει στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ως καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό. Από την νέα εκδοχή του νομοσχεδίου απαλείφθηκε πάντως η διάταξη, που θεωρήθηκε ότι είχε «φωτογραφικό» χαρακτήρα για παλαιά υπόθεση του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, αφού αφορούσε υπόθεση οικονομικής διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Υπ. Παιδείας: Δεν είναι φωτογραφική η διάταξη

Δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας απαντώντας στον βουλευτή του Ποταμιού. «Η διάταξη ρυθμίζει με πάγιο τρόπο, άρα, εξ ορισμού μη φωτογραφικό, θέματα μετάταξης μόνιμων εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης σε Α.Ε.Ι» σημειώνει το υπουργείο και επισημαίνει πως η διάταξη «αφορά πολλούς εκπαιδευτικούς με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα και η τυχόν μετάταξή τους στα ΑΕΙ, θα τίθεται στην αυστηρή και αντικειμενική κρίση των Ακαδημαϊκών Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων ευρείας αντιπροσωπευτικής σύνθεσης».

Αναλυτικότερα, το υπ. Παιδείας διευκρινίζει:
Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων να μεταταγούν σε θέση κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στα Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ).

Πρόκειται για πάγια διάταξη με την οποία θεραπεύεται ένα ακόμη κενό στη νομοθεσία που επέτρεπε φωτογραφικές μετατάξεις στο παρελθόν.

Η ρύθμιση αυτή δεδομένων των δημοσιονομικών συνθηκών, που δυσχεραίνουν την πρόσληψη προσωπικού, είναι προς πρόδηλο όφελος της λειτουργίας των ΑΕΙ και αποτελεί άλλωστε και αίτημα πολλών πανεπιστημιακών τμημάτων (οι πρόσφατες 500 θέσεις αφορούσαν μέλη ΔΕΠ και όχι ΕΔΙΠ)

Με αυτό τον τρόπο τα ΑΕΙ μπορούν να καλύψουν πραγματικές και ανελαστικές ανάγκες, αφού τα εργαστηριακά μαθήματα τα οποία θα διδάξουν οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται είναι υποχρεωτικά από το πρόγραμμα σπουδών των ΑΕΙ και δεν μπορούν να καλυφθούν από τα μέλη ΔΕΠ.

Επιπλέον, ως Υπουργείο Παιδείας είμαστε συνεπείς με τη δέσμευσή μας οι μετατάξεις εκπαιδευτικών να γίνονται σε θέσεις στις οποίες θα εξακολουθούν να προσφέρουν διδακτικό έργο.

Τα τυπικά προσόντα που περιγράφει η διάταξη μοιάζουν με αυτά που αντιστοιχούσαν στο ακαδημαϊκό προφίλ του Λέκτορα (ν.3027/2002)

Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει σωρευτικώς να:

α) είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με γνωστικό αντικείμενο ίδιο ή συναφές με γνωστικό αντικείμενο που θεραπεύει Τμήμα Α.Ε.Ι.

β) έχουν δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, σχετικό με τα αντικείμενα αυτά

γ) έχουν μετά τη λήψη του διδακτορικού διπλώματος αποδεδειγμένα επιτελέσει για τουλάχιστον δύο (2) ακαδημαϊκά έτη σε ελληνικό Α.Ε.Ι ή ομοταγές Ίδρυμα της αλλοδαπής σχετικό επιστημονικό/εφαρμοσμένο/ερευνητικό έργο και συγκεκριμένα έχουν εκπαιδευτική εμπειρία ή εμπειρία σε εργαστηριακό - εφαρμοσμένο - διδακτικό έργο ή αναγνωρισμένο επαγγελματικό/ερευνητικό έργο σε σχετικό επιστημονικό πεδίο ή έχουν τουλάχιστον διετή σχετική εργασία σε ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή συνδυασμό των ανωτέρω.

Η διαδικασία της μετάταξης είναι απολύτως διαυγής και σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις.

Συγκεκριμένα, για τη διενέργεια της μετάταξης απαιτείται:

α) σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού που υποβάλλεται στην υπηρεσία που ανήκει καθώς και στο οικείο Α.Ε.Ι.

β) έγκριση του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο εκπαιδευτικός

γ) απόφαση της Κοσμητείας του οικείου Α.Ε.Ι., ύστερα από σχετική εισήγηση τριμελούς επιτροπής.

1 σχόλιο

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

    ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?
    Και η Δόκτωρ Νατάσα να μη καταλάβει μία θέση, σαν την κυρία Περιστέρα?
    Νατάσα Καραμανλή: Από νηπιαγωγός, χειρουργός στο Λονδίνο, σε χρόνο μηδέν! 10.10.10


    *Η Νατάσα Παζαΐτη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όπως είναι γνωστό, έκανε στροφή 180 μοιρών στον επαγγελματικό προσανατολισμό της. Έτσι από τις αίθουσες του νηπιαγωγείου, βρέθηκε σε αυτές του χειρουργείου θώρακος στο μελαγχολικό Λονδίνο...

    *Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, βρέθηκε στο διασημότερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λονδίνου, King's College Hospital, στα πλαίσια της ειδίκευσής της στη γενική χειρουργική. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

    *Πριν από 10 χρόνια η Νατάσα πήρε το πτυχίο της νηπιαγωγού. Αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει γιατρός. Δοκιμάζεται στις κατατακτήριες εξετάσεις και σημειώνει τεράστια επιτυχία. Περνάει Ιατρική και καταφέρνει να αποκτήσει διδακτορικό, πριν καν πάρει το πτυχίο της. Αυτό το κάνουν μόνο οι διάνοιες ή οι ευνοημένοι φοιτητές.

    *Το 2004 αποκτά το πτυχίο της και μπαίνει σε λίστα αναμονής για το αγροτικό της. Είχε όμως τύχη βουνό, καθώς αυτό ξεκίνησε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Νεμέας αλλά ως αποσπασθείσα γιατρός, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας υπαίθρου το πέρασε στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Κορίνθου. Τον Σεπτέμβριο του 2005 πιστοποιείται η έκτιση της αγροτικής της θητείας.

    *Δύο χρόνια μετά το αγροτικό της (αντί για 4 ή 8 όπως γίνεται συνήθως) ξεκινά η ειδίκευσή της στην Α' Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου. Δύο χρόνια μετά προάγεται σε βοηθός Α'. Οι κακές γλώσσες μιλούν για ευνοϊκή μεταχείριση...
    Συμμετέχει σε σεμινάρια κλινικών και πανεπιστημίων του εξωτερικού. Από τα φοιτητικά της ακόμη χρόνια συνυπόγραφε μελέτες με καταξιωμένους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής. Απίστευτο, κι όμως πραγματικότητα . Οκτώβριος του 2010 και βρίσκεται πλέον στο Λονδίνο προσπαθώντας να αποκτήσει τη γνώση και τη δεξιότητα ενός χειρουργού θώρακος!

    Δεν παύει όμως να είναι σύζυγος και μητέρα. Σύμφωνα με τη RealNews ύστερα από 20 ημέρες παραμονής στο Λονδίνο επέστρεψε στη Ραφήνα. Στις 20:15 το βράδυ της Πέμπτης, προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος κι έτρεξε κοντά στην οικογένειά της, που τόσο της έλειψε. Ο Αλέξανδρος και η Αλίκη την περίμεναν στην εξώπορτα ενώ ο Κώστας Καραμανλής λίγο πιο πίσω. Εκείνη αφού τους αγκάλιασε άνοιξε τη βαλίτσα της και τους μοίρασε δώρα. Στο Λονδίνο ταλαιπωρείται και κουράζεται αρκετά μελετώντας. Σήμερα αναχωρεί πάλι για το Λονδίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση