GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση του Χατζηδάκη για τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης

Απαντήσεις για τον πολυήμερο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης και το πολλαπλό κόστος που προκαλεί στην ελληνική οικονο...


Απαντήσεις για τον πολυήμερο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης και το πολλαπλό κόστος που προκαλεί στην ελληνική οικονομία ζητά από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη με ερώτησή του στη Βουλή ο  Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ειδικότερα, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι «ο αποκλεισμός – για δεύτερη φορά– της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη μεταφορά εμπορευμάτων, αυξάνοντας τον χρόνο και το κόστος μεταφοράς. Αυτό έχει ως συνέπεια:

- Να βρίσκεται στον αέρα το εμπορευματικό έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αποκρατικοποίησή της.

- Να δίνεται καίριο χτύπημα σε πολλές ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες, οι οποίες έχουν υποστεί τον τελευταίο χρόνο απανωτά πλήγματα από τα capital controls και την παρατεταμένη περίοδο αστάθειας.

- Να υπονομεύεται η παρουσία πελατών-κολοσσών όπως η HP και η Sony, οι οποίοι έγινε μεγάλη προσπάθεια για να έρθουν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια.

- Να δημιουργείται ένα περιβάλλον αποτρεπτικό για την προσέλκυση νέων επενδυτών και να πλήττεται περαιτέρω η αξιοπιστία της Ελλάδας, καθώς προβάλλεται διεθνώς η γενικότερη εικόνα μιας αποδιοργανωμένης χώρας, στην οποία δεν λειτουργούν ούτε οι στοιχειώδεις δομές».  

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημειώνει ότι, «εξαιτίας του αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης, για τις μετακινήσεις εμπορευμάτων επιλέγεται πλέον η οδός μέσω Βουλγαρίας, ενώ άλλες εταιρείες αναγκάζονται να φορτώνουν τα εμπορεύματά τους σε φορτηγά οχήματα. Η διαδρομή μέσω Βουλγαρίας διαρκεί έως και δύο μέρες παραπάνω, και εκτιμάται πως κοστίζει 5 με 10 χιλιάδες ευρώ περισσότερα ανά συρμό. Είναι ανοιχτό, συνεπώς, το ενδεχόμενο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κληθεί να καταβάλει αποζημιώσεις στους πελάτες της».

Με την ερώτησή του προς υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Κωστής Χατζηδάκης «ζητάει να μάθει ποιο τελικά ήταν το κόστος των ζημιών που υπέστη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης στο τέλος του προηγούμενου χρόνου και ποιο εκτιμάται ότι είναι μέχρι στιγμής το κόστος σ’ αυτή την 2η περίοδο αποκλεισμού».

Επίσης, ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτάει την κυβέρνηση αν διαθέτει τελικά κάποιο σχέδιο για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης και για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση