GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτές τις μπουγάτσες πρέπει να τις δοκιμάσεις

Φρεσκοψημμένη, με τραγανό φύλλο, πλούσια γέμιση και λαχταριστή γεύση η μπουγάτσα πάντα θα συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μας επιλογές γ...


Φρεσκοψημμένη, με τραγανό φύλλο, πλούσια γέμιση και λαχταριστή γεύση η μπουγάτσα πάντα θα συγκαταλέγεται στις αγαπημένες μας επιλογές για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με τον πιο απολαυστικό και χορταστικό, παράλληλα, τρόπο.
Η παράδοση των Μικρασιατών μεταφέρθηκε αρχικά σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες –εκεί θα δοκιμάσεις και την πιο αυθεντική εκδοχή της– και έπειτα "κατέκλεισε" και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Αλμυρή με φέτα, κιμά, σπανάκι ακόμη και κοτόπουλο ή γλυκιά με κρέμα ή νουτέλα –πιο παραδοσιακή εκείνη με το τυρί ή την κρέμα φυσικά– βάζει σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους.
Ο δε συνδυασμός της με γάλα κακάο;
Μεταφράζεται μόνο στην απόλυτη γευστική εμπειρία, που πάντα θα μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.

  • Μπουγάτσα Ιορδάνης, Χανιά
Παραδοσιακά στα Χανιά η μέρα ξεκινάει με χειροποίητη μπουγάτσα Ιορδάνης. Η εταιρεία λειτουργεί από 1924 και σήμερα τα ηνία της κρατάει η τέταρτη γενιά ιδιοκτητών.
Η γεμάτη γεύση συνταγή της περίφημης μπουγάτσας του Ιορδάνη (το φύλλο ανοίγεται καθημερινά στο εργαστήριο) προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, το μυστικό της επιτυχίας της δεν κρύβεται μόνο σε αυτή.
Ένα σημαντικό στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες που έχεις δοκιμάσει είναι το τυρί, καθώς για την παρασκευή της χρησιμοποιείται πυχτόγαλο (μυζήθρα) Χανίων (Π.Ο.Π.), το οποίο παράγεται μόνο στα Χανιά και δεν συναντάται σε άλλο σημείο της Ελλάδα.
Επίσης, στο φύλλο βάζουν λάδι και όχι βούτυρο, ενώ μόλις σερβιριστεί στο πιάτο σου πασπαλίζεται και με ζάχαρη. Ναι, αυτή με το τυρί!
Το κεντρικό κατάστημα βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Χανίων επί της πολυσύχναστης Αποκορώνου.
Info
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 05.30-15.00
Αποκορώνου 24, Χανιά, τηλ. 28210 91345


  • Μπουγάτσα Γιάννης, Θεσσαλονίκη
Αν δεν φας μπουγάτσα από το Γιάννη στη Θεσσαλονίκη έχεις χάσει μια μοναδική, γευστική εμπειρία που δεν θα συναντήσεις πουθενά αλλού.
Σε κεντρικό σημείο της πόλης, στο τέρμα της Μητροπόλεως στην ευθεία του Λευκού Πύργου, ουρές κόσμου συγκεντρώνονται στην Μπουγάτσα Γιάννης για να απολαύσουν τη γευστική του πρωτοτυπία.
Η αλμυρή με κιμά συνοδεύεται με γιαούρτι απλωμένο πάνω στο φύλλο πασπαλισμένη με ρίγανη, ενώ η γλυκιά με κρέμα επικαλύπτετα με μερέντα σε όλη την επιφάνειά της, ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Info
Ωράριο λειτουργίας:
Τιμές: €1,80/μερίδα
Μητροπόλεως 106, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 257375, facebook page

  • Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση