GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησε η επιστροφή μεταναστών στη Τουρκία με συνοδεία αστυνομικών

Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας και επίσημα η διαδικασία επαναπροώθησης των μεταναστών από τα νησιά στην Τουρκία. Από το πρωί...


Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας και επίσημα η διαδικασία επαναπροώθησης των μεταναστών από τα νησιά στην Τουρκία.

Από το πρωί μετανάστες μεταφέρονται με λεωφορεία στα λιμάνια στη Μυτιλήνη και τη Χίο. Ήδη το πρώτο πλοίο, το Turyol ξεκίνησε για την Τουρκία με 138 μετανάστες από τη Μυτιλήνη.

Κάθε μετανάστης μπαίνει στο πλοίο με τον αστυνομικό που τον συνοδεύει.

Περίπου 350 αστυνομικοί της Frontex έφτασαν στη Λέσβο, από όπου αρχίζει η διαδικασία επαναπροώθησης προσφύγων προς την Τουρκία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από Λέσβο και Χίο θα επαναπροωθηθούν 500 άτομα τη Δευτέρα. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι κάθε πρόσφυγα θα συνοδεύει ένας αστυνομικός της Frontex.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Frontex από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία έφτασαν στη Λέσβο σε εφαρμογή του σχεδίου επαναπροώθησης μεταναστών από τη Μυτιλήνη στο Δικελί της Τουρκίας, όπως προβλέπεται από τη Συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από τη Frontex έχουν ναυλωθεί δυο πλοία τουρκικών συμφερόντων, το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ», τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ», που θα μεταφέρει 200 άτομα σε κάθε ταξίδι (100 πρόσφυγες και 100 αστυνομικούς) και το πλοίο «Λέσβος» της εταιρίας «Τουργιολ», που θα μεταφέρει 100 άτομα σε κάθε ταξίδι (50 πρόσφυγες και 50 αστυνομικούς).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση