GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία συνέλαβε Ολλανδή δημοσιογράφο επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν

Υπό κράτηση τέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου Ολλανδή δημοσιογράφος με καταγωγή από την Τουρκία, μια εβδομάδα αφότου άσκησε κριτική σ...


Υπό κράτηση τέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου Ολλανδή δημοσιογράφος με καταγωγή από την Τουρκία, μια εβδομάδα αφότου άσκησε κριτική στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεών της στο Διαδίκτυο.

Η δημοσιογράφος, Εμπρού Ουμάρ, η οποία μένει στην Ολλανδία αλλά βρισκόταν για διακοπές στον τόπο καταγωγής της σύμφωνα με το Reuters, έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι αστυνομικοί βρίσκονται στην πόρτα της, για να τη μεταφέρουν σε αστυνομικό τμήμα στο Κουσάντασι, το βράδυ του Σαββάτου.

Σε άρθρο της η Ουμάρ χαρακτήρισε τον Ερντογάν «δικτάτορα» και επέκρινε το τουρκικό προξενείο στην Ολλανδία, το οποίο είχε ζητήσει από τους Τούρκους που διαμένουν στις Κάτω Χώρες να αναφέρουν περιστατικά προσβολών κατά του Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν ολλανδικά ΜΜΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία της Ολλανδίας στην Άγκυρα, παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση