GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύσκολα τα πράγματα....

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ. Άλλη... μία ημέρα αναμονής του αποτελέσματος των "διαπραγματεύσ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Άλλη... μία ημέρα αναμονής του αποτελέσματος των "διαπραγματεύσεων" μεταξύ των δανειστών και της Ελληνικής κυβέρνησης περνά στις... "καλένδες". Η κυβέρνηση διαρρέει ότι έχει επιτευχθεί κάποια.... πρόοδος όμως η στάση των δανειστών και η αποχώρησή τους δείχνουν περίτρανα ότι όσο περνά για αργότερα η "συμφωνία" για την εκταμίευση της δόσης τόσο ανεβαίνει... πολιτικά το θερμόμετρο στην Ελλάδα με τα μέτρα.

Το δεδομένο είναι ένα πια. Θα προλάβει η κυβέρνηση να πάρει τα χρήματα της δόσης και να πληρώσει αργότερα τα αναλογούντα στην ΕΚΤ;
Η απάντηση είναι πραγματική δύσκολη. Το κλίμα της αβεβαιότητας έχει "πνίξει" κυριολεκτικά από όλες τις πλευρές την χώρα τους πολίτες και την κυβέρνηση. Ο δρόμος είναι αρκετά δύσκολος αφού τα μέτρα που ζητούνται είναι σκληρά και δεν τα αντέχει η Ελληνική κοινωνία.

Πολλά από τα μέτρα είναι και.... αμφισβητούμενα. Όπως πχ η αύξηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης όπου θα οδηγήσουν τώρα με την κατάργηση των έξτρα χρεώσεων χρήσης κινητής τηλεφωνίας στο εξωτερικό χιλιάδες καταναλωτές στο να κάνουν τις συνδέσεις τους στο εξωτερικό αφού θα τους έρχεται φθηνότερα!

Η αύξηση επίσης της φορολογίας στους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις. Έχει οδηγήσεις χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις και ιδιώτες στην μετανάστευσή τους στο εξωτερικό όπως την Βουλγαρία όπου η φορολόγηση φθάνει μόλις το 10% και για capital control ούτε λόγος φυσικά. Σε λίγο δηλαδή οι Έλληνες θα εργάζονται στην Ελλάδα αλλά θα πληρώνονται από εταιρείες του εξωτερικού το ίδιο και οι επιχειρήσεις!

Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω παραδείγματα και όχι μόνο οι δανειστές μας θεωρούν ότι μισθοί, συντάξεις, ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα είναι ο κύριος και σταθερός πόρος που αν περικόψεις μπορεί να έχεις δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Η κυβέρνηση "διαπραγματεύεται" νούμερα καθώς και ημερομηνίες για το πότε θα πουληθούν τα κόκκινα δάνεια και πότε θα γίνουν και οι πλειστηριασμοί για να βγει με το μικρότερο πολιτικό κόστος που η ίδια πιστεύει ότι θα πετύχει.

Έτσι... "τρώει" χρόνο για να αποδείξει άλλη μία φορά ότι..."διαπραγματεύεται" σε ένα 3ο μνημόνιο το οποίο η ίδια υπέγραψε μαζί με τα πραπαπαιτούμενά του!
Φοβούμενη επίσης την μη ψήφιση των μέτρων διαρρέει.... ανασχηματισμό αυξάνοντας την αγωνία και τις προσδοκίες των βουλευτών. Έτσι εξηγούνται και οι αντιδράσεις των κκ Δρίτσα και Σπίρτζη κα.αφού δεν θα είναι μέσα από ότι φαίνεται στον ανασχηματισμό αν γίνει. Το ίδιο συμβαίνει και με το σενάριο επιστροφής του Κουβέλη όπου δημιουργείται ένα νέο "πολιτικό μαξιλάρι" για την κυβέρνηση χωρίς όμως να γνωρίζουμε την αντοχή του. Όσο για τούς ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος έχει πάρει τις αποστάσεις του!

Συμπερασματικά:

Η ώρα που επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να τα "βάλλει" με το ΔΝΤ δείχνει... πολιτική αμηχανία δημιουργούμε έναν "κακό" το... ΔΝΤ για να ψηφίσουμε τα μέτρα! Δε υπήρχε λόγος να μπει στην ατζέντα το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους αφού ακόμη δε έχει πάρει η Ελλάδα χρήματα της δόσης !!!
Ο πρωθυπουργός έπρεπε να εξασφαλίσει το πιο λογικό την... είσπραξη των χρημάτων αφού τα σενάρια χρεωκοπίας τον μήνα Ιούνιο-Ιούλιο δίνουν και παίρνουν!
Τα πράγματα είναι δύσκολα διότι η κοινωνία δεν αντέχει.

Φωνές τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό δείχνουν εκλογές....

Δεν είναι τυχαία η αρνητική πολιτική τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΕΕ για τον κ. Τσίπρα και η διαπίστωσή του ότι το 2014 η Ελλάδα δε χρειαζόταν μέτρα και μνημόνια.
Δεν είναι τυχαία η στάση του πολιτικού κόσμου που αυξάνει την παρεμβατικότητά του ζητώντας εκλογές.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά είχε τελειώσει με αυτά αυτά και ας συντηρούν κάποιοι με φαιδρότητες αντίθετα επιχειρήματα.

Το 2014 οικονομικά έκλεινε ο δρόμος στα μνημόνια και τα μέτρα και άνοιγε δειλά-δειλά ο δρόμος της ανάπτυξης και των αγορών!

Σήμερα;
Δύσκολα τα πράγματα....

4 σχόλια

  1. Ο ‘’αριστερός’’ Αλέξης,
    απεδείχθη ολίγιστος, εθνικά επίορκος και αδίστακτος.

    Γράφει ο Ν Βράχος.

    Περιφρόνηση και επαιτεία τα ‘’ατού’’ των Ελλήνων.
    Κάθε μέρα και μια νέα εθνική ήττα και προσβολή. Άφωνοι οι Έλληνες παρακολουθούν το δράμα, των κάποτε περήφανων απογόνων ελλήνων.
    Τι άλλο ‘’απαιτείται’’ για να παραμένει ο Τσίπρας και ο καΜένος εντελώς, στην εξουσία?

    Είμαστε τόσο ηλίθιοι, ή, τόσο ηθικά και πατριωτικά απονευρωμένοι και ‘’χαμουρατζήδες’’ ?

    Μετά την Αμερική, ο Αλέξης ‘’ξανακτύπησε’’ με το Νταβός.

    Έγινε ο παγκόσμιος ‘’κλόουν’’ της πολιτικής και της αγραμματοσύνης . Όλοι κουνούν το κεφάλι ειρωνικά και απορούν με το ‘’επίπεδο’’ επιλογών της Ελλάδας του παγκόσμιου πολιτισμού και της χώρας των γραμμάτων και των ποιητών.

    Μας ‘’φτύνουν’’ χωρίς ομπρέλα και νομίζουμε ότι ..βρέχει?

    Μετά την Αμερική, την Ευρώπη, σήμερα ΓΕΛΑ και μας λυπάται όλος ο κόσμος. Σήμερα η Ελλάδα ‘’πληρώνει’’ τα λάθη των επιλογών της. Μετά τον Σαμαρά ..ψήφισε τον Τσίπρα της ‘’αριστεράς’’ των χουντοφρόνων καπιταλιστών

    *Σήμερα , που απεγυμνώθη ως άλλη …Σαλώμη, επιχειρεί να ‘’ρίξει στάχτη’’ στα μάτια του λαού, προκειμένου να αποκρύψει την αδυναμία , την ακαταλληλότητά του και την αγραμματοσύνη του, επιχειρεί ..εθνική ‘’ συστράτευση ’’ δήθεν, αυτήν που αιδημόνως απέρριπτε και μποϋκοτάριζε από το 2009 μέχρι σήμερα , σε κάθε εθνική προσπάθεια προκειμένου να μην χρεοκοπήσουμε.

    Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες.
    *Ισοπέδωσε αγώνες και θυσίες ανθρώπων που έδωσαν το αίμα τους για μια δημοκρατική και ευνομούμενη Ελλάδα.
    *Συκοφάντησε και έβρισε προκλητικά και αδιάντροπα θεσμούς και αντιπάλους λες ήταν εχθροί του.
    *Κατέστρεψε και πυρπόλησε την Ελλάδα από τη μία άκρη μέχρι την άλλη παραπληροφορώντας ζωντανούς …και νεκρούς.

    *Εκμεταλλεύτηκε και καλλιέργησε την αδυναμία, τη φτώχεια , τη στέρηση, τη δυστυχία.

    * Διέσυρε και ξευτέλισε κάθε πολιτικό αντίπαλο ΠΛΗΝ του... καΜένου ! και

    * πρωτοστάτησε στη δημιουργία του κινήματος δεν ΠΛΗΡΩΝΩ, τινάζοντας στον αέρα την προσπάθεια ‘’αίματος’’ για την σωτηρία από την χρεοκοπία.

    *Σαμποτάρισε με κάθε τρόπο κάθε κυβερνητικό θετικό αποτέλεσμα ‘’εν τη γενέσει του’’ συμμετέχοντας στην προδοσία, στην αποστασία, τον οικονομικό θάνατο της Ελλάδας και τον ξενιτεμό των παιδιών της.

    *Διαστρέβλωνε, μαζί με τους προδότες Σαμαρά και Τούρκογλου, κάθε προσπάθεια δανεισμού και κάθε προσπάθεια συγκρότησης της Κοινοτικής αλληλεγγύη που παρά ταύτα, τελικά επέτυχε να δημιουργήσει ο ΕΝΤΙΜΟΣ πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τους εργατικούς και αθόρυβους ‘’κηπουρούς του’’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2. Ο ‘’αριστερός’’ Αλέξης,
    απεδείχθη ολίγιστος, εθνικά επίορκος και αδίστακτος.

    Γράφει ο Ν Βράχος.


    *Η μόνη λύση για την Ελλάδα, εν όψει όλων αυτών που συμβαίνουν και θα συμβούν, είναι η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του επικίνδυνου για την πατρίδας μας, Αλέξη Τσίπρα, με άλλη προσωπικότητα, που τουλάχιστον θα είναι ελληνικών αντιλήψεων και συμφερόντων.

    *Η απομάκρυνση του «αριστερού» Τσίπρα και των ακροδεξιών συκοφαντών και φοροφυγάδων συγκυβερνητών , αποτελεί ‘’ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ’’ Σωτηρίας για την Ελλάδα.
    Όταν ‘’συνεργάζεσαι’’ με τον ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟ,ΨΕΥΤΗ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ και του αναθέτεις τον υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, τότε είσαι και ακατάλληλος και επικίνδυνος πολιτικός εγκληματίας και ανήθικος προδότης ιδεών και αίματος.

    Όταν παρέχεις ασυλία στον πολιτικό ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ Καραμανλή, τότε είσαι, ίσως πιο επικίνδυνος και πιο ανάλγητος και από τον ίδιο.

    ΜΟΝΟ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ Παπακωνσταντίνου τιμωρήθηκε με ποταπά εμπαθή πολιτικά κριτήρια.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου από εθνικός αγωνιστής και ευεργέτης ‘’μετετράπη’’ σε προδότη, κλέφτη, τύρρανο και καταστροφέα, για να γίνουν πρωθυπουργοί οι εφιάλτες προδότες Σαμαράς και Τσίπρας.

    *Η παραμονή τους στην εξουσία, αποτελεί μέγιστο κίνδυνο αφελληνισμού και ανεπανόρθωτης καταστροφής για το μέλλον των παιδιών μας και την επιβίωση μας.

    *Ας συστρατευτούμε όλοι οι Έλληνες , να σώσουμε την πατρίδα μας από το ξεπούλημα των επίορκων και των επικίνδυνων πρακτόρων που συγκυβερνούν.
    Ας ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ επιτέλους ξανά τι έλεγε ο Τσίπρας στις 24 Μαΐου του 2011, στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών απαντώντας τα σοφά λόγια του Γιώργου Παπανδρέου για εθνική συναίνεση και συμπαράταξη και θα αντιληφθούμε ΑΜΕΣΩΣ τι σημαίνει πολιτική αλητεία των απάτριδων κουκουλοφόρων της καταστροφής.

    Κι όμως, κανείς σας, δεν έχει το θάρρος και τον ανδρισμό να ‘’αποκαταστήσει’’ και δημοσιογραφικά, τον Σωτήρα μας Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να απαλλαγούμε από το εγκληματικό μίσος και κακία της ΑΝΗΘΙΚΗΣ ! πολιτκής οχιάς, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Τσίπρα που οδήγησε και οδηγεί την Ελλάδα στην χρεοκοπία.
    Επιτέλους ας πούμε την αλήθεια και τότε ο ΛΑΟΣ μας θα αποφασίσει για το μέλλον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Τσίπρας θα πέσει. Αρκετά έπαιξε με την χώρα.
    Ο Σαμαράς έσωσε την χώρα και θα μείνει στην Ιστορία.
    Τώρα τι θα κάνουμε;
    Καλά τα γράφει οικονομικός συντάκτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση