GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Κείμενο απόφασης ως την Κυριακή, αλλά η δόση αργεί

“Ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει έως την Κυριακή το απόγευμα σε ένα κείμενο απόφασης, ώστε να μπορούμε να πάμε στην Ουάσινγκτον την ερχ...


“Ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει έως την Κυριακή το απόγευμα σε ένα κείμενο απόφασης, ώστε να μπορούμε να πάμε στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί εκεί η συζήτηση να διευρυνθεί σε άλλα θέματα όπως το χρέος”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος μετά από την ολοκλήρωση της 4ωρης συνάντησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με τον υπουργό θα πρόκειται για ένα κείμενο με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς και βασικά με τον ESM, διότι πρόκειται για δάνειο του ESM, και ένα δεύτερο κείμενο με το ΔΝΤ. Τα κείμενα αυτά θα μοιάζουν, αλλά δεν θα είναι ίδια.

Ερωτηθείς σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, ο υπουργός είπε ότι η συμφωνία αυτή δεν φέρνει δόση, καθώς πρέπει να αποσαφηνισθεί το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ και να εγκριθεί από το Eurogroup και την Κομισιόν.

Κατά τη σημερινή συνάντηση εντοπίστηκαν, όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, τα ζητήματα που χρήζουν τεχνικής επεξεργασίας και κάποια θέματα για τα οποία χρειάζεται πολιτική συζήτηση.

Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις για το τι πρέπει να γίνει σε επόμενο στάδιο έως την δεύτερη αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση