GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συ...


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα λάθος. Είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Ο Έλληνας γνωρίζει ποια παράταξη έλεγε την αλήθεια και ποιος τον κορόιδευε κατάμουτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χωρά σε ανάκαμψη, την έφερε ξανά σε ύφεση και καμαρώνει και από πάνω. Θέλει να του πούμε και μπράβο. Μας πήγε σε capital control και θέλει να του πούμε και μπράβο. Καμαρώνει πως τάχα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Ξεχνάει πως σήμερα το κράτος δεν πληρώνει κανέναν, πως διογκώνονται οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες. Ξεχνάει ότι έχει σκουπίσει τα αποθεματικά από δήμους, περιφέρειες και το χειρότερο από τα νοσοκομεία. Ονειρεύεται ότι έτσι έφτιαξε πλεόνασμα. Εμείς δημιουργήσαμε πραγματικά πλεονάσματα. Εμείς πιάναμε τους στόχους αλλά ταυτόχρονα είχαμε αρχίσει να μειώνουμε και τους φόρους» είπε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας πως επί δικής του διακυβέρνησης οι δανειστές ζητούσαν πολύ λιγότερα μέτρα.

«Πέρα από το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο που έφερε ο κ. Τσίπρας, του επιβάλλουν και κάβα μνημόνιο. Παραδόθηκαν. Μιλάμε για μια πλήρη και οριστική παράδοση εκείνων που θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα κούρευαν τα χρέη» πρόσθεσε. Όπως είπε, τώρα οι δανειστές ζητούν οκτώ φορές περισσότερα μέτρα. «Αυτός είναι ο λογαριασμός του για πρώτη φορά Αριστερά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι έχει το θράσος να μιλά για τον ανθρωπισμό και είπε: «Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε τα σύνορα. Δεκαπλασιάστηκαν οι ροές παρανόμων μεταναστών και είχε το θράσος να καμαρώνει που ήρθαν οι τρεις ηγέτες της χριστιανοσύνης στη Λέσβο. Επί των ημερών μας δεν είχε χρειαστεί να έρθουν γιατί επί των ημερών μας το είχαμε αποτρέψει αυτό το άσχημο φαινόμενο».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «όλοι οι τρομοκράτες προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της άκρας Αριστεράς, συμπληρώνοντας:  «Και σχεδόν όλα τα θύματα ήταν από τη δική μας παράταξη». Παράλληλα, σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή για τους αντιεξουσιαστές που δια της τρομοκρατίας γίνονται "εξουσιαστές", ο κ. Σαμαράς είπε πως πολλοί από αυτούς τους "αντιεξουσιαστές" ενθυλακώνονταν στον ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν.

«Το κακό για τον κ. Τσίπρα είναι ότι ο κόσμος τον έχει καταλάβει και αυτή τη στιγμή η θέση της ΝΔ είναι να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα.  Έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα. Να φύγει η κυβέρνηση γιατί παίζει με τα σπίρτα μέσα σε μια αποθήκη με καύσιμα και η μόνη παράταξη που μπορεί να τους πάρει τα σπίρτα από το χέρι είναι η ΝΔ» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να γίνει ένα κίνημα μεταρρυθμίσεων και είπε ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να ολοκληρώσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις.  «Στη μεταρρυθμιστή αναγέννηση κανείς δεν περισσεύει αλλά η ΝΔ είναι ο κορμός του μεταρρυθμιστικούς κινήματος. Τώρα συντρέχουν και οι τρεις μεγάλες προϋποθέσεις για να λυτρωθεί η χώρα. Αποκαλύφθηκε ότι βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός. Δικαιώθηκε και η δική μας πολιτική και η δική μας στάση. Αναδεικνύεται το δικό μας φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό πρόσωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί, συνέβη και αποδείχθηκε τραγικό» είπε.

«Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την ανάγκη της κοινωνίας  να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης. Ξέρει να το κάνει. Η παράταξή μας είναι οξυγόνο, εγγύηση για τη χώρα» κατέληξε ο κ. Σαμαράς κάνοντας λόγο για «συνέδριο νίκης κατά του λαϊκισμού, ενότητας πολύ μεγαλύτερης ενότητας πέρα από τα κομματικά μας σύνορα και συνέδριο ελπίδας για τη χώρα».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση