GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο κανόνι στα σούπερ μάρκετ Αφοί Καρυπίδη

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη, στην οποία έχουν περάσει τα 131 πρώην σούπερ μά...

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη, στην οποία έχουν περάσει τα 131 πρώην σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης που απασχολούν περίπου 1.400 εργαζομένους.

Τα καταστήματα μέχρι πριν από ενάμιση μήνα λειτουργούσαν με τη φίρμα του Ομίλου Μαρινόπουλου, αλλά η συνεργασία-σύμβαση φραντσάιζ διακόπηκε μετά το πρόσφατο deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ δεν έχουν πάρει και το επίδομα αδείας του 2015.

Μετά τις νέες εξελίξεις κατεβαίνουν σε απεργίες όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, τις οποίες θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα. Η αλυσίδα των καταστημάτων Αρβανιτίδης είχε περάσει στους αδελφούς Καρυπίδη -ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αρη και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Βέροια- από τον Μάρτιο του 2014.

Αγωνία
«Τα καταστήματα είναι άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε πού πηγαίνουν. Η εταιρεία μάς γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις.
Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από περίπου δύο χρόνια επί Αρβανιτίδη. Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της, να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση