GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ από τον Παπακωνσταντίνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να "δώσω" τον Βενιζέλο...

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιλέγει τη μαύρη επέτειο των έξι χρόνων από το Καστελόριζο για να κυκλοφορήσει ένα...

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιλέγει τη μαύρη επέτειο των έξι χρόνων από το Καστελόριζο για να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο, εν είδη πολιτικού ημερολογίου, στο οποίο αναφέρει τα γεγονότα που οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο, τους χειρισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου, τη λίστα Λαγκάρντ και την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο την άνοιξη του 2015.

Το Game Over, όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί την ογκωδέστατη "απολογία" του πρώην υπουργού στο αναγνωστικό κοινό, για μια πολιτική μάχη που όπως παραδέχεται "έχασε". "Έχω κουραστεί να χάνω, έχοντας δώσει τη σωστή μάχη" αναφέρει χαρακτηριστικά στον επίλογο του. Τι αναφέρει για τις ευθύνες Καραμανλή ως το 2009, για το Γιώργο Παπανδρέου, πώς κρίνει τις κινήσεις Βενιζέλου και τι λέει για την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να τους "δώσει" τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.


Ο πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που κρίθηκε ένοχος για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος από το Ειδικό Δικαστήριο, ξεκινά την αφήγησή του από τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη του 2009. Ο ίδιος, όπως διαβάζουμε στο άρθρο των ΝΕΩΝ, είχε ξεκινήσει να γράφει το άρθρο από την επομένη των εκλογών του 2012, όταν και έμεινε εκτός βουλής. Ήθελε, όπως τονίζει, να ξεκαθαρίσει την αλήθεια για τα πολιτικά πεπραγμένα του ίδιου και της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Συντεταγμένος με το "αφήγημα Παπανδρέου", ο κ. Παπακωνσταντίνου εντοπίζει και εκείνος με τη σειρά του την πηγή της κρίσης στη διακυβέρνηση Καραμανλή. Οι "εμπρηστές", όπως λέει, που μαγείρεψαν τα στατιστικά και καταρράκωσαν την αξιοπιστία της χώρας, δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή και οι "πυροσβέστες", δηλαδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε και θέλησε να σώσει τη χώρα από το θανάσιμο κίνδυνο.

Γιώργο Χάσαμε

Στις 430 σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν Έλληνες και ξένοι "παίκτες" της αγοράς και της πολιτικής, συναντήσεις και συζητήσεις που διαμόρφωσαν το σκηνικό όπως εξελίχθηκε. Η εκδοχή του Παπακωνσταντίνου για το τι συνέβη αυτά τα έξι χρόνια και κάτι, δεν βρίσκει λάθη στη διακυβέρνηση Παπανδρέου. Σε κανένα σημείο του βιβλίου δεν δείχνει να τον αμφισβητεί. Αντίθετα, τον σκιαγραφεί ως τον πρωθυπουργό που δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος και πήρε δύσκολες αποφάσεις. Το μόνο που του χρεώνει είναι πως δεν στάθηκε έτοιμος να κάνει την αναγκαία ρήξη με τις ιερές αγελάδες του ΠΑΣΟΚ. Αυτό και έναν καβγά με τον πρώην πρωθυπουργό, που οδήγησε τον ίδιο να υποβάλει την παραίτησή του, η οποία και δεν έγινε αποδεκτή.




Σε ότι αφορά την πολιτική τους προσπάθεια πάντως, ο ίδιος παραδέχεται την ήττα. Ίσως εκεί να έγκειται και ο τίτλος του βιβλίου Game Over. "Είχαμε ηττηθεί. Οι ιδέες μας, η κοσμοθεωρία μας, όλα όσα είχαμε πιστέψει, όλα αυτά για τα οποία είχαμε αγωνιστεί, είχαν πλήρως απορριφθεί" σημειώνει, αν και δηλώνει τυχερός που το βιβλίο του κυκλοφορεί αφού έχει δοκιμαστεί και το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίτο μνημόνιο, κατά τον πρώην υπουργό, αποδεικνύει πως εκείνος και η κυβέρνησή στην οποία συμμετείχε είχαν πάρει τη σωστή - και μοναδική - απόφαση.

Τα ΝΕΑ παραθέτουν αυτούσιο ένα απόσπασμα του βιβλίου, στο οποίο ο πολιτικός περιγράφει την περίοδο της εξεταστικής, η οποία και οδήγησε στο ειδικό δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με αναστολή. Πέραν των καταγγελιών για διαδικασία "παρωδία" έχει ενδιαφέρον και η κριτική του στον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.



"Ήδη μια μέρα μετά τις αποκαλύψεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με είχε διαγράψει από το κόμμα με μια απλή ανακοίνωση -πριν από οποιαδήποτε διερεύνηση της υπόθεσης. Ήταν ή ο δικός του πολιτικός θάνατος ή ο δικός μου" σημείωνε και προσθέτει: "Το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά. Την ίδια στιγμή, το μήνυμα που εξέπεμπαν όλα τα κόμματα που στήριζαν την κυβέρνηση και πολλαπλασιαζόταν στα Μέσα ήταν πολύ καθαρό: "Να ο ένοχος στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. Ορίστε, αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του". Ήταν εξαιρετικά βολικό αυτό".

Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να δώσω τον Βενιζέλο
Στη συνέχεια του αποσπάσματος ο Παπακωνσταντίνου περιγράφει δύο συναντήσεις κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής. "Η πρώτη ήταν με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ήθελε να μάθει από εμένα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Τον άκουσα να μου λέει πως - παρότι θεωρούσε ότι οι χειρισμοί μου ήταν λαθεμένοι - δεν πίστευε ότι εγώ είχα νοθεύσει τα στοιχεία" καταγράφει και συμπληρώνει:



"Η δεύτερη ήταν με ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου. Τους απάντησα πως δεν έμπαινα σε παρόμοιες λογικές συναλλαγών και πως ότι είχα να πω σχετικά θα το έλεγα στη Βουλή".

Η σύνοψη του βιβλίου
Διαβάστε παρακάτω τη σύνοψη του βιβλίου:






Οι δραματικές εξελίξεις που ακολούθησαν την αποκάλυψη του πραγματικού μεγέθους του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2009, σημάδεψαν κάθε Έλληνα, συγκλόνισαν την Ευρώπη και επηρέασαν όλο τον κόσμο.

Πώς βρέθηκε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού; Πώς πάρθηκαν κατόπιν οι μεγάλες αποφάσεις; Ποιες ήταν οι εναλλακτικές, υπήρχαν άλλες καλύτερες λύσεις; Γιατί, σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα είναι ακόμα σε μνημόνιο, η κρίση είναι τόσο οδυνηρή κοινωνικά, και η έκβασή της παραμένει αβέβαιη; Για πρώτη φορά, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές απαντά σε αυτά τα ερωτήματα και αφηγείται άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές και γεγονότα.

Το βιβλίο αυτό είναι μια προσωπική μαρτυρία με καταιγιστικό ρυθμό. Διαβάζεται σαν μυθιστόρημα, αλλά αφορά γεγονότα πραγματικά, που συνέβησαν πίσω από κλειστές πόρτες στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, την Ουάσινγκτον, σε αυλές κάστρων στο Λουξεμβούργο, σε κουζίνες στο Νταβός, σε συναντήσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Είναι η αληθινή ιστορία της κρίσης, πέρα από μύθους, συνωμοσίες και εικασίες, γραμμένη με στόχο να συμβάλει στην τόσο απαραίτητη σήμερα αυτογνωσία.

3 σχόλια

  1. Βαξεβάνη στικ δημιουργήθηκε 4.8.2010.
    ===============================
    Απορρίφθηκε αίτημα για κλήση Νικολούδη και Βαξεβάνη στη δίκη Παπακωνσταντίνου
    Απορριπτική ήταν η απόφαση των δικαστών στη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο αίτημα της εισαγγελέως για κατάσχεση υπολογιστών -με κωδικό «Σοφία» και του γραφείου υπουργού του υπουργείου Οικονομικών- και στο αίτημά της να κληθεί ο τέως εισαγγελικός λειτουργός και υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παναγιώτης Νικολούδης.
    Αίτημα, που επίσης απορρίφθηκε, είχαν καταθέσει και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γ. Παπακωνσταντίνου, να κλητευθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος δημοσίευσε στο περιοδικό που εκδίδει (σ.σ. ΗΟΤDOC) την «λίστα Λαγκάρντ», αλλά και ο πραγματογνώμονας που έκανε την σχετική πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι που έχει στην κατοχή του ο δημοσιογράφος.
    Το συγκεκριμένο usb, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, δημιουργήθηκε 4.8.2010.
    Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα και θα συνεχίσει την κατάθεσή του ο πραγματογνώμονας της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολος Δελτσίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ…! ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ…!

    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!!!

    ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


    ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου. Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε, επί τέλους, να λειτουργεί, οι επίορκοι τυφλοπόντικες τα ‘’έχασαν’’ !
    Τα ‘’κόκκινα’’ τηλέφωνα κτύπησαν και τα φερέφωνα άκουγαν χωρίς να μιλούν
    Το ίδιο βράδυ ξεκίνησε ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά της κυβερνητικής προσπάθειας να σωθεί η χώρα

    Κι όμως με (ν)τροπολογία στις 11 Δεκ. 2013, Σαμαράς-Βενιζέλος, ΧΑΡΙΣΑΝ το πρόστιμο 1,2 Δις. ευρώ που είχε επιβάλλει για λαθραία διακίνηση και εισαγωγή πετρελαίου σε Λάτση και Βαρδινογιάννη. Και εμείς ‘’οι έντιμοι’’ που ..επαναστατούμε με το παραμικρό όταν θίγονται τα συμφέροντά μας, τι δίδαγμα δίνουμε στα παιδιά μας, στην Ελλάδα του αύριο? Που είναι η ηθική συμπαράσταση, στον έντιμο αγωνιστή που διώκεται από την κλίκα , γιατί είναι ΕΝΤΙΜΟΣ?

    Στις 25 Φεβρουαρίου, δεξιοί, αδέξιοι, ‘’αριστεροί’’ και ακροφασίστες, οδήγησαν τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ειδικό δικαστήριο , οι έντιμοι του Σύριζα, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του συκοφάντη και ψεύτη καμένου και των χρυσοδολοφόνων γιατί δεν …εισέπραξε 120.000 ευρώ από τη Λίστα Λαγκαρντ, ενώ αυτοί επί τρία χρόνια σχεδόν …τι εισέπραξαν?

    * Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και ήλθε σε επαφή με τον Σαμαρά, τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, και κατόπιν Μπαροζικής οδηγίας και υποστήριξης αποφάσισαν την ανατροπή και την τιμωρία αυτών που αγνόησαν τα αφεντικά τους.
    Για πρώτη φορά, στην ιστορία της Ελλάδας, βρέθηκαν δύο πολιτικοί και επέβαλαν πραγματικό πρόστιμο σε λαθροδιακινητές τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου.


    ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'' φώναζαν, προσπαθώντας να εμποδίσουν τον κόσμο να πληρώσει πιέζοντας ταυτόχρονα με κάθε τρόπο να αποσύρουν όλοι τις καταθέσεις τους για να πέσει η κυβέρνηση…..

    ΓΙΑΤΙ ο κ.Τσίπρας δεν επαναφέρει το πρόστιμο των 1,2 δις ευρώ με νέο νόμο, ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ !!! ώστε με τα χρήματα αυτά να επιλύσει ΟΛΑ! σχεδόν τα παρόντα προβλήματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε η γενιά που πρόλαβε τα καλοριφέρ αναμμένα...

    Εδω η παγκόσμια μαφία μας λέει να δίνουμε μειωμένη σύνταξη σε ανάπηρους και οτι θα την πάρουν ολόκληρη όταν κλείσουν τα 67 χρόνια τους 384 ευρώ και με συμμετοχή στα φάρμακα 25% συν 1 ευρώ για την συνταγή συν οτι δεν καλύπτουν κανένα πρωτότυπο κ.τ.λ..ΚΑΙ ΕΡΩΤΏ γιατί οι μαφιόζοι ανθρωπιστές της Ευρώπης και τον ΗΠΑ δεν τους στήνουν στον ΤΟΊΧΟ να τους εκτελέσουν η να τους βαλουν σε φούρνους να τους κάνουν σαπούνι, δεν θα είναι δα και η πρώτη φορά που το έχουν κάνει;;

    Δεν γίνετε να παίρνει 7.500 χιλιάδες ευρώ τον μήνα ο κάθε βουλευτής εκτός ((τα έξτρα)) και να υπογράφουν 384 ευρώ τον μήνα ΓΙΑ ανθρώπους 67 ετών και με 6.500 χιλιάδες ένσημα !!! δηλαδή 300 ένσημα τον ΧΡΌΝΟ .. ΌΤΑΝ ΔΕΝ υπαρχή ΕΡΓΑΣΙΑΚΉ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ.. σε προσλαμβάνουν για τετράωρο και εσύ να χτυπάς δώδεκαώρα ...

    Σήμερα η αριστερά του κώλου κόβει σύνταξης από ανάπηρους, το εκας, και ο κόσμος κάθετε και τους κοιτάζει σαν χάνος και δεν τους έχει βάλει ένα μπουρλότο στον κώλο...

    ΣΉΜΕΡΑ οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΤΟΥ ΚΏΛΟΥ κάνουν αυτά που δεν τολμούσαν να κάνουν ούτε οι Σαμαροβενιζελοι....Το δε ΚΚΕ κάθετε και κράτα τα γκέμια μην και ξεφύγει κάνεις από την πορεία και τους κακολογήσουν τα Μ.Μ.Ε η ο Κουστούμπας...

    Αν φανταστεί ο Ελληνας οτι από 350 ευρώ σύνταξη ΚΑΙ στο ένα ευρώ θα του παίρνουν ΜΌΝΟ από το ΦΠΑ το 1/4==24% νταβατζιλίκι και ΌΤΙ θα του μένουν 248 ευρώ για τρόφιμα,ρεύμα, νερό,φάρμακα, ένδυση ΚΑΙ αν έχει και ενοίκιο;; κ.τ.λ...Και βγαίνει ο Τσίπρας με τους βουλευτές του και πουλά φούμαρα στο κόσμο και ΜΑΛΑΚΙΕΣ....

    Και έχομε και τον Μητσοτάκη με την παρέα του, Βοριδη, Αδωνι, Αννα Μισελ, να θέλει να ξεπουλήσει όλους τους κρατικούς πόρους και να απόλυση όλους Δ. Υπάλληλους ώστε να τα δώσει ΌΛΑ σε εργολάβους ,οι εργολάβοι ΔΕΝ θα πληρώνουν τους εργαζόμενους από χρήματα που θα τους ΔΊΝΕΙ το Κράτος για να κάνουν τους επιχειρηματίες... Έτσι όλοι θα εργάζονται ΣΑΝ τετράωροι ΆΛΛΑ στην πραγματικότητα θα εργάζονται δώδεκα και δεκαπέντε ώρες...

    Είναι δεδομένο οτι το κόμμα της πείνας θα επικράτηση χωρίς με τις μαλακόιδεολογίες ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ--ΔΕΞΙΟΣ--ΦΑΣΙΣΤΑ--ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ--ΚΕΝΤΡΩΟΣ κ.τ.λ...και τότε θα δούμε τους κυρίους και τις κύριες που παίρνουν τα 7.500 χιλιάδες ευρώ τον μήνα με 75% αφορολόγητο και τα πάρα πολλά έξτρα ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΆΟΛΟ θα κρυφτούν με τα ασκέρια τους, που είναι δεν είναι όλοι καμιά 800.000 χιλιάδες κομματόσκυλα....Αλλά οι υπόλοιποι θα είναι 9.500.000 εκατομμύρια ΘΗΡΕΥΤΕΣ μόνο στην Ελλάδα....

    Ο δε Τσίπρας και οι βουλευτές του να πάνε αμέσως νευροπαθολόγο διότι μάλλον έχουν βαριά νόσο Αλτσχάιμερ, δεν τόλμησαν ΚΑΝ να τους πουν ένα ΌΧΙ και να μας βγάλουν από το κλουβί με της τρελές ΗΠΑ==Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΈΝΩΣΗ... Η να παραιτηθούν αν είναι αξιοπρεπείς και να κάνουν εκλογές με σύνθημα (ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΆΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΆ ΜΑΣ, ΟΎΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΎΜΕ ΤΟΝ ΛΑΌ ΜΑΣ).... ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΟΙ ΝΆΖΙ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΘΑ ΈΛΘΟΥΝ Η ΜΆΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΈΧΕΤΕ ΦΈΡΕΙ ΕΣΕΙΣ ΌΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ--ΠΑΣΟΚ---ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ--ΠΟΤΑΜΙ......ΚΑΙ ΑΣ ΟΝΕΙΡΕΥΤΈ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΊΑ

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση